גביניות מתוקות בסטייל של רון יוחננוב
הגביניות האלה הן גם טעימות וגם יפות! רון יוחננוב מראה לנו איך לשדרג את המאפה האהוב בקלות

המרכיבים ל 25-30 יחידות:
- קילו קמח לבן רגיל
- 2 כפות שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טריים
- 150 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
- 3 ביצים
- 250 מ"ל חלב (כוס)
- 200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס שמן
- קורט מלח
- 500 גרם גבינת כנען של תנובה
- 50 גרם חמאה מומסת
- 2 ביצים
- 100 גרם אבקת סוכר
- 80 גרם (שקית) אבקת אינסטנט פודינג
- כפית מחית או תמצית וניל משובחת
- חצי כוס שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן
- גרידת מלימון אחד (לא חובה)
- שדרוגים: כוס פירות אדומים קפואים / דובדבני אמרנה
- 1 ביצה טרופה להברשה
- 2 כפות אבקת סוכר לקישוט
- כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
הוראות הכנה:
-
01.
לקערת מיקסר עם וו לישה מעבירים את מרכיבי הבצק. מניחים את המלח בתחתית, מעליו קמח, שמרים, ביצים, סוכר, שמן וחלב.
-
02.
מתחילים ללוש את הבצק כמה דקות עד שמתגבש בצק.
-
03.
מיד כשמתחיל להתגבש הבצק מוסיפים את החמאה. להמשיך ללוש כ10 דקות על מהירות נמוכה אם צריך להוסיף מעט חלב לפי הצורך ובהדרגה. צריך להתקבל בצק דביק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית.
טיימר מופעל
-
04.
מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו מכסים במגבת או ניילון נצמד.
-
05.
הכנת המלית: בקערה, מערבבים את כל המרכיבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מומלץ להעביר לשקית זילוף
-
06.
לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לכדורים שווים (כל אחד בגודל 50 גרם)
-
07.
כל חלק מכדררים לכדור ומניחים את הכדורים 10 דקות למנוחה.
טיימר מופעל
-
08.
מרדדים כל כדור לאליפסה (היעזרו בתמונות) בעזרת גלגלת יוצרים חתכים בחלק העליון של הבצק, מניחים מילוי ומגלגלים.
-
09.
מרדפים תבנית בנייר אפיה ומניחים את המאפים.
-
10.
מברישים בביצה ומתפיחים כ 20 דקות.
טיימר מופעל
-
11.
מחממים תנור ל 180 מעלות. אופים כ-20 דקות או עד שמזהיב.
טיימר מופעל
-
12.
לסירופ: בסיר קטן מבשלים מים וסוכר כ 5-6 דקות על להבה בינונית.
טיימר מופעל
-
13.
מוציאים מהתנור, מברישים בסירופ קר, מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים חם