מתכון פסטה ברוטב אלפרדו | השף הלבן

פסטה ברוטב אלפרדו

פסטה ברוטב אלפרדו, מתכון נפלא וקל לארוחה רומנטית או לנשנוש טעים

מאת: שירי פריימן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה ברוטב אלפרדו

המרכיבים ל5:

לרוטב -
  • סלסלת פטריות שמפיניון טריות לא משומרות
  • 5 עלי ריחן - בזיליקום
  • פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 2 מיכלים של שמנת מתוקה
  • 3 שיני שום
  • מלח
  • פלפל שחור
לפסטה -
  • פסטה בכל צורה שהיא - מומלץ גם עם ניוקי
  • שמן
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    לפסטה -

  • 02.

    מרתיחים שלושתרבעי סיר מים, לאחר רתיחה מוסיפים 2 כפות שמן וכף מלח. מכניסים את הפסטה. מערבבים כל הזמן לוודא שלא נדבק ושאין פסטה שצפה מבלי להתבשל. בודקים אם מוכן ומסננים.

  • 03.

    לרוטב -

  • 04.

    מתוך 5 גבעולים לערך של ריחן מוציאים את העלים בלבד וקוצצים היטב.

  • 05.

    חותכים את הפטריות לפי הטעם גדול או קצוץ

  • 06.

    כותשים את שיני השום

  • 07.

    בסיר קטן לרטבים שמים לערך 70 גרם חמאה עם שיני השום הכתושות והפטריות.

  • 08.

    מוסיפים את שני מיכלי השמנת המתוקה ומערבבים היטב.

  • 09.

    לאחר כמה דקות ניתן להוסיף את הבזיליקום ולתבל במלח ופלפל שחור.

  • 10.

    נותנים לזה להתבשל כ-10 דקות אף פחות ודקה לפני שמורידים מהאש אפשר להכניס לרוטב מעט גבינת פרמזן לפי הטעם.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 11.

    הגשה -

  • 12.

    מערבבים את הרוטב עם הפסטה המסוננת - מי שאוהב ניתן למזוג את כל התערובת לפיירקס רחב ונמוך לפזר מעל גבינת פרמזן בנדיבות ולהכניס להקרמה למספר דקות בתנור.

הכנת? כאן מדרגים
(296)