מתכון ניוקי ברוטב שמנת־עגבניות בחמש דקות | השף הלבן

ניוקי ברוטב שמנת־עגבניות בחמש דקות

בא לכם ניוקי ברוטב שמנת? אין צורך לחפש מסעדה איטלקית – בפחות מחמש דקות תוכלו להגיש לשולחן ניוקי ברוטב עשיר וטעים להפליא

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ניוקי ברוטב שמנת־עגבניות בחמש דקות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 500-400 גרם ניוקי מוכנים (מצוננים או בוואקום)
  • מלח
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לקצפת 32% מסדרת "השף הלבן"
  • 1 שן שום כתושה
  • 5 כפות עיטורי עגבניות מיובשות "אוליביה" מסוננים מהשמן
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף עלי אורגנו טריים (או ריחן) קצוצים
  • פתיתי פרמזן "השף הלבן" להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    לבישול הניוקי, מרתיחים מי מלח בסיר גדול. כשהמים רותחים, מבשלים את הניוקי לפי ההוראות על גבי האריזה.

  • 02.

    בינתיים, יוצקים את השמנת למחבת בינונית, מוסיפים שום ו־4 כפות עיטורי עגבניות ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5-3 דקות מעל להבה נמוכה, עד שהרוטב מסמיך מעט. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מסננים את הניוקי מהמים ומעבירים לקערה. יוצקים את הרוטב על הניוקי ומערבבים בזהירות. מחלקים לצלחות, זורים אורגנו, מנקדים בעיטורי העגבניות הנותרים ובוזקים פתיתי פרמז'ן. מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(391)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.