לזניה תרד וגבינות
יש בלזניה הזאת מכל טוב: פסטה, גבינות וירקות, ובכל זאת המאפה אינו משמין, בזכות השימוש בגבינות דלות שומן
המרכיבים ל10 מנות/לתבנית פיירקס בגודל 28X20 ס"מ:
- 9 עלי לזניה
- 1 כף שמן זית לשימון התבנית
- 250 גרם גבינת חמד לייט "פיראוס" מגוררת גס
- 2 גביעים קוטג’ 3% תוצרת "תנובה"
- 2 ביצים טרופות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 שקית (800 גרם) תרד קפוא מופשר
- 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" “השף הלבן
- 1 קופסה (800 גרם) עגבניות משומרות
- 2 שיני שום
- 1 כף סוכר חום
- 2 כפות שמן זית
- 5 עלי בזיליקום
- מלח
- פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את רוטב העגבניות: טוחנים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון עם להב מתכת למרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.
-
02.
מכינים את תערובת הגבינות: מערבבים גבינת חמד לייט מגוררת, קוטג’ וביצים. ממליחים ומפלפלים.
-
03.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
04.
מרכיבים את הלזניה ואופים: סוחטים היטב את עלי התרד.
-
05.
מניחים 3 עלי לזניה צמודים זה לזה בתחתית תבנית משומנת. יוצקים מעל שליש מרוטב העגבניות, מסדרים מעל שליש מהתרד ועליו שליש מתערובת הגבינות. מסדרים מעל שכבה נוספת: פסטה, רוטב עגבניות, תרד וגבינה ומסיימים בשכבה שלישית.
-
06.
מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-40 דקות. עד לשלב הזה אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.
טיימר מופעל
-
07.
מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים מעל פתיתי פרמזן ואופים כ-20 דקות נוספות ללא כיסוי, עד שהגבינה זהובה.
טיימר מופעל