מתכון לזניה תרד וגבינות | השף הלבן

לזניה תרד וגבינות

יש בלזניה הזאת מכל טוב: פסטה, גבינות וירקות, ובכל זאת המאפה אינו משמין, בזכות השימוש בגבינות דלות שומן

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לזניה תרד וגבינות

המרכיבים ל10 מנות/לתבנית פיירקס בגודל 28X20 ס"מ:

  • 9 עלי לזניה
למלית:
  • 1 כף שמן זית לשימון התבנית
  • 250 גרם גבינת חמד לייט "פיראוס" מגוררת גס
  • 2 גביעים קוטג’ 3% תוצרת "תנובה"
  • 2 ביצים טרופות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 שקית (800 גרם) תרד קפוא מופשר
  • 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" “השף הלבן
לרוטב:
  • 1 קופסה (800 גרם) עגבניות משומרות
  • 2 שיני שום
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כפות שמן זית
  • 5 עלי בזיליקום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את רוטב העגבניות: טוחנים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון עם להב מתכת למרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.

  • 02.

    מכינים את תערובת הגבינות: מערבבים גבינת חמד לייט מגוררת, קוטג’ וביצים. ממליחים ומפלפלים.

  • 03.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 04.

    מרכיבים את הלזניה ואופים: סוחטים היטב את עלי התרד.

  • 05.

    מניחים 3 עלי לזניה צמודים זה לזה בתחתית תבנית משומנת. יוצקים מעל שליש מרוטב העגבניות, מסדרים מעל שליש מהתרד ועליו שליש מתערובת הגבינות. מסדרים מעל שכבה נוספת: פסטה, רוטב עגבניות, תרד וגבינה ומסיימים בשכבה שלישית.

  • 06.

    מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-40 דקות. עד לשלב הזה אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 07.

    מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים מעל פתיתי פרמזן ואופים כ-20 דקות נוספות ללא כיסוי, עד שהגבינה זהובה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(594)