לזניה בקלי קלות שילדים אוהבים – פינוק לכל ילד | השף הלבן

לזניה בקלי קלות שילדים אוהבים

מי לא אוהב לזניה? מצאנו את ארוחת הערב המושלמת – שישה מרכיבים, עשרים דקות של עבודה ויש לכם לזניה עם עגבניות וגבינה שהילדים יטרפו!

מאת: אסנת שמעוני
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניה בקלי קלות

המרכיבים ל 8 מנות:

  • חבילת עלי לזניה
  • קילו גבינה לבנה (4 קופסאות קטנות)
  • 1 שמנת חמוצה
  • 1 קופסה רסק עגבניות
  • 1 קופסה עגבניות חתוכות
  • מלח
  • פלפל
  • גבינה צהובה מגוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל החומרים למעט הגבינה הצהובה בקערה ומתחילים לבנות את הלזניה: שכבה של עלים (ככה מהקופסא לא מבושלים) שכבה של מילוי ממשיכים ככה עד שנגמרת קערה המילוי.

  • 02.

    בשכבה האחרונה של המילוי שמים גם גבינה צהובה מעל ומפזרים קצת אורגנו.

  • 03.

    סוגרים את התבנית עם נייר כסף ל-30 דקות בחום בינוני גבוה, כ-180 מעלות. אחרי 30 דקות בודקים: אם הלזניה ניראת כמו גבעות היא מוכנה. מורידים את נייר הכסף.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

     מעלים את המעלות לגריל כדי "לשרוף" מעט את הגבינה הצהובה. בסביבות 5-10 דקות, תלוי בסוג התנור. טיפים: אם אוהבים יותר מילוי אדום יש להוסיף יותר רסק ולמהול בחלב- חשוב שהמילוי יהיה דליל. אפשר לגרד בתוך המילוי או רק מעל הלזניה גבינה בולגרית, רוקפור או כל סוג אחר של גבינה שאוהבים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(113)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.