קלצונה כזה עוד לא אכלתם - מתכון מושלם לקלצונה גבינות | השף הלבן

קלצונה גבינות

הקלצונה הוא מאפה איטלקי שממולא בדברים טובים. הפעם קבלו מתכון קל וטעים במיוחד לקלצונה ממולא בגבינת כנען

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קלצונה גבינות

המרכיבים ל 8-6:

חומרים לבצק:
  • 600 גרם קמח
  • 30 גרם שמרים טריים
  • 1/4 ליטר מים פושרים
  • 5 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • קורט סוכר
למילוי:
  • 500 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • 1 גביע שמנת חמוצה "בטעם של פעם" של תנובה
  • 3 כפות פתיתי פרמז’ן מסדרת השף הלבן
  • 1 ביצה
  • כף טימין טרי
  • 2 כפות עגבניות מיובשות בשמן זית – אוליביה
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכניסים את הקמח לקערה גדולה ויוצרים גומה, שבתוכה מניחים את השמרים ומעט מהמים. ממתינים 10 דקות עד תפיחת השמרים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מוסיפים את המים ומתחילים לעבד לבצק (רצוי בשלב ראשון לעבוד עם כף עץ). תוך כדי לישה מוסיפים את השמן והתבלינים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

  • 03.

    משמנים את הבצק ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר למשך 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מעבדים שנית את הבצק ומחלקים אותו ל- 8-6 כדורים. מורחים כל כדור בשמן זית ומתפיחים שוב למשך 30 דקות, עד שהכדורים מכפילים את נפחם.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    מכניסים לקערה את כל חומרי המילוי ומערבבים היטב.

  • 06.

    פותחים את כדורי הבצק למעין פיתה בקוטר 20 ס"מ. מניחים במרכז הבצק 4 כפות של המילוי (מקפידים שיישארו שוליים נקיים) וסוגרים את הבצק לצורת חצי ירח.

  • 07.

    מניחים את הקלצונה על נייר אפייה, מברישים במעט שמן זית, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים במשך 20 דקות.   מומלץ למרוח מעט מים על שולי הבצק כדי שההדבקה תהיה חזקה. יש להדק היטב.  

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(198)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.