קלצונה גבינות
הקלצונה הוא מאפה איטלקי שממולא בדברים טובים. הפעם קבלו מתכון קל וטעים במיוחד לקלצונה ממולא בגבינת כנען

המרכיבים ל 8-6:
- 600 גרם קמח
 - 30 גרם שמרים טריים
 - 1/4 ליטר מים פושרים
 - 5 כפות שמן זית
 - 1/4 כפית מלח
 - קורט סוכר
 
- 500 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
 - 1 גביע שמנת חמוצה "בטעם של פעם" של תנובה
 - 3 כפות פתיתי פרמז’ן מסדרת השף הלבן
 - 1 ביצה
 - כף טימין טרי
 - 2 כפות עגבניות מיובשות בשמן זית – אוליביה
 - קורט פלפל שחור גרוס
 - קורט מלח
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מכניסים את הקמח לקערה גדולה ויוצרים גומה, שבתוכה מניחים את השמרים ומעט מהמים. ממתינים 10 דקות עד תפיחת השמרים.
טיימר מופעל
 - 
								02.
								
מוסיפים את המים ומתחילים לעבד לבצק (רצוי בשלב ראשון לעבוד עם כף עץ). תוך כדי לישה מוסיפים את השמן והתבלינים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
 - 
								03.
								
משמנים את הבצק ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר למשך 20 דקות.
טיימר מופעל
 - 
								04.
								
מעבדים שנית את הבצק ומחלקים אותו ל- 8-6 כדורים. מורחים כל כדור בשמן זית ומתפיחים שוב למשך 30 דקות, עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
טיימר מופעל
 - 
								05.
								
מכניסים לקערה את כל חומרי המילוי ומערבבים היטב.
 - 
								06.
								
פותחים את כדורי הבצק למעין פיתה בקוטר 20 ס"מ. מניחים במרכז הבצק 4 כפות של המילוי (מקפידים שיישארו שוליים נקיים) וסוגרים את הבצק לצורת חצי ירח.
 - 
								07.
								
מניחים את הקלצונה על נייר אפייה, מברישים במעט שמן זית, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים במשך 20 דקות. מומלץ למרוח מעט מים על שולי הבצק כדי שההדבקה תהיה חזקה. יש להדק היטב.
טיימר מופעל
 
									

