קלצונה גבינות
הקלצונה הוא מאפה איטלקי שממולא בדברים טובים. הפעם קבלו מתכון קל וטעים במיוחד לקלצונה ממולא בגבינת כנען
המרכיבים ל8-6:
- 600 גרם קמח
- 30 גרם שמרים טריים
- 1/4 ליטר מים פושרים
- 5 כפות שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- קורט סוכר
- 500 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
- 1 גביע שמנת חמוצה "בטעם של פעם" של תנובה
- 3 כפות פתיתי פרמז’ן מסדרת השף הלבן
- 1 ביצה
- כף טימין טרי
- 2 כפות עגבניות מיובשות בשמן זית – אוליביה
- קורט פלפל שחור גרוס
- קורט מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מכניסים את הקמח לקערה גדולה ויוצרים גומה, שבתוכה מניחים את השמרים ומעט מהמים. ממתינים 10 דקות עד תפיחת השמרים.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את המים ומתחילים לעבד לבצק (רצוי בשלב ראשון לעבוד עם כף עץ). תוך כדי לישה מוסיפים את השמן והתבלינים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
-
03.
משמנים את הבצק ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר למשך 20 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מעבדים שנית את הבצק ומחלקים אותו ל- 8-6 כדורים. מורחים כל כדור בשמן זית ומתפיחים שוב למשך 30 דקות, עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
טיימר מופעל
-
05.
מכניסים לקערה את כל חומרי המילוי ומערבבים היטב.
-
06.
פותחים את כדורי הבצק למעין פיתה בקוטר 20 ס"מ. מניחים במרכז הבצק 4 כפות של המילוי (מקפידים שיישארו שוליים נקיים) וסוגרים את הבצק לצורת חצי ירח.
-
07.
מניחים את הקלצונה על נייר אפייה, מברישים במעט שמן זית, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים במשך 20 דקות. מומלץ למרוח מעט מים על שולי הבצק כדי שההדבקה תהיה חזקה. יש להדק היטב.
טיימר מופעל