קונכיות גבינה מפתות
חטיפים צבעוניים בגודל נגיסה ממולאים בגבינה ובפלחי עגבנייה – פרי האהבה. נהדרים כפתיח לארוחה או כנשנוש לצד משקאות.

המרכיבים ל 48 יחידות:
- ½1 כוסות (190 גרם) קמח
- ¼ כפית אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- ½ כוס (70 גרם) גרגרי שומשום
- 100 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות קטנות
- 150 גרם גבינת שמנת "נפוליאון" 25% בטעם טבעי
- 150 גרם גבינת שמנת "נפוליאון" 25% בטעם טבעי
- 1 גליל (200 גרם) גבינת "פרומעז"
- 2 כפות עלי ריחן טריים קצוצים דק
- 1 כף גרגרי שומשום
- 1 כפית כוסברה טחונה
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית פתיתי צ'ילי
- קורט מלח
- 40-30 עגבניות שרי - רצוי לערבב אדומות וצהובות
- מעט שמן זית להברשה
- תערובת של גרגרי שומשום ומעט פתיתי צ'ילי לזרייה
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח ושומשום בקערה של מעבד המזון או המיקסר. מוסיפים חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הגבינה ולשים לבצק חלק. מחלקים את הבצק לשניים, משטחים כל חלק לדסקית עגולה, עוטפים ומקררים במשך 30 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מכינים את המלית. מועכים יחד גבינת נפוליאון, גבינת פרומעז וריחן. מוסיפים שומשום ותבלינים ומע רבבים היטב. חותכים את העגבניות לחצאים או לרבעים (תלוי בגודל). משמנים את השקעים בשתי תבניות מיני מאפינס (אם יש רק אחת, אופים בשני מחזורים) במפית טבולה במעט שמן זית.
-
03.
מרדדים כל חלק של הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ, וקורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ. אוספים את השאריות, לשים, מרדדים וקורצים עיגולים נוספים. משקיעים את עיגולי הבצק לתוך השקעים שבתבניות.
-
04.
מחממים את התנור לחום קצת גבוה מבינוני (170 מעלות בתוכנית טורבו שמתאימה לאפיית שתי תבניות יחד; 190 בחום עליון־תחתון). מחלקים את מלית הגבינה בין קונכיות הבצק (קצת יותר מחצי כפית לכל קונכייה). מסדרים 3 חתיכות עגבנייה על מלית הגבינה ומברישים אותן במעט שמן זית. זורים שומשום וצ'ילי. אופים את שתי התבניות יחד - במדף השני ובמדף הרביעי של התנור - במשך 35-30 דקות (מחליפים מקומות ומסובבים את התבניות אחרי 15 דקות) עד שהקונכיות מזהיבות.טיפ: את קונכיות הבצק אפשר להכין מראש. עוטפים את התבניות ושומרים במקפיא. לפני האפייה שולפים את התבניות מהמקפיא, ממלאים את קונכיות הבצק בגבינה ובעגבניות ואופים.
טיימר מופעל