גלילי חצילים ממולאים בגבינות
גלילוני חצילים ממולאים בגבינה כתוספת או כמנה ראשונה מושלמת
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
- 2 חצילים
- כחצי כוס שמן זית
למילוי
- 50 גרם צנוברים
- חצי חבילה גבינת לבנה לאפייה
- 5 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן" מגוררת
- מלח
- חלבון של ביצה
- 2 כפות קמח
רוטב שמנת
- קופסה שמנת מתוקה
- 5 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת
- מלח
- 2 שיני שום כתושות
- 30 גרם חמאה
- 3 כפות פרמזן קולקשן לפיזור מעל
- פלפל
- אגוז מוסקט
- פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מרפדים תבנית עם נייר אפייה ומסדרים את פרוסות החצילים. מורחים את החצילים בעזרת מברשת בשמן זית.
-
02.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות עד שהחצילים מזהיבים, כרבע שעה עד 20 דקות. (ניתן להכין זאת יום מראש).
טיימר מופעל
-
03.
מערבבים את חומרי רוטב הרוטב, מרתיחים על הגז ואח"כ מבשלים עוד 5 דקות נוספות על אש קטנה.
טיימר מופעל
-
04.
מערבבים את חומרי המילוי. שמים בקצה כל חציל כף מהמילוי ומגלגלים לגלילה. מסדרים בתבנית אפייה משומנת ומפזרים מעל פרמזן.
-
05.
שופכים מעל החצילים את הרוטב ואופים בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות, 20 דקות עד שמזהיב.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים