מתכון גלילי חצילים ממולאים בגבינות | השף הלבן

גלילי חצילים ממולאים בגבינות

גלילוני חצילים ממולאים בגבינה כתוספת או כמנה ראשונה מושלמת

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
גלילי חצילים ממולאים בגבינות

המרכיבים ל6 מנות:

  • 2 חצילים
  • כחצי כוס שמן זית
למילוי
  • 50 גרם צנוברים
  • חצי חבילה גבינת לבנה לאפייה
  • 5 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן" מגוררת
  • מלח
  • חלבון של ביצה
  • 2 כפות קמח
רוטב שמנת
  • קופסה שמנת מתוקה
  • 5 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת
  • מלח
  • 2 שיני שום כתושות
  • 30 גרם חמאה
  • 3 כפות פרמזן קולקשן לפיזור מעל
  • פלפל
  • אגוז מוסקט
  • פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מרפדים תבנית עם נייר אפייה ומסדרים את פרוסות החצילים. מורחים את החצילים בעזרת מברשת בשמן זית.

  • 02.

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות עד שהחצילים מזהיבים, כרבע שעה עד 20 דקות. (ניתן להכין זאת יום מראש).

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מערבבים את חומרי רוטב הרוטב, מרתיחים על הגז ואח"כ מבשלים עוד 5 דקות נוספות על אש קטנה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מערבבים את חומרי המילוי. שמים בקצה כל חציל כף מהמילוי ומגלגלים לגלילה. מסדרים בתבנית אפייה משומנת ומפזרים מעל פרמזן.

  • 05.

    שופכים מעל החצילים את הרוטב ואופים בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות, 20 דקות עד שמזהיב.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(715)