מתכון בצק פילו ממולא בבשר וצנוברים | השף הלבן

בצק פילו ממולא בבשר וצנוברים

בצק פילו ממולא בבשר וצנוברים, ארוחה משביעה וטעימה ביותר.

מאת: דינה כהן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בצק פילו ממולא בבשר וצנוברים

המרכיבים לל-20 סועדים:

  • 1 חבילה (500 גרם) בצק פילו "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 500 ג׳ר בשר טחון "אדום אדום"
  • 2 בצלים מגורדים
  • חבילה צרור פטרוזילה קצוצה
  • חופן צנוברים קלויים במחבת
  • כפית מלח
  • כפית כורכום
  • כפית פלפל שחור
  • 2 ביצים
  • ומעט שמן

הוראות הכנה:

  • 01.

    לילה לפני מוצאים את הבצק מהמקפיא ומניחים במקרר.

  • 02.

    במחבת גדולה מחממים שמן שמים את הבצל הקצוץ ומטגנים עם מלח עד לשקיפות.

  • 03.

    מוספים את הבשר לבצל ומערבבים את הבשר עם הבצל עד שהבשר מתפורר ומקבל צבע חום. 

  • 04.

    מוספים את התבלינים, כורכום ופלפל שחור, ומערבבים. טועמים ובודקים את הטיבול.

  • 05.

    מוספים את הפטרוזיליה והצנוברים לשאר המרכבים ומבשלים בערך 30 45 דקות עד שכול הנוזלים מצטמצמים לגמרי ומנחים בצד לצנן.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 06.

    מוספים את הביצים ומערבבים. 

  • 07.

    פותחים את הבצק עלה 1 מורחים עליו מעט.  שמן מקפלים ל-2 ומורחים שמן עד שמקבלים ריבוע.

  • 08.

    לוקחים כף או שניים כפות מתערובת הבשר ממלאים את הבצק ומהדקים את הקצוות קלפי מעלה ומברשים עליהם עם שמן וככה כל השאר. 9 מנחים את כל הממולאים בתבנית גדולה עם ניר אפיה ואופים אותם בחום 190 מעלות במשך 20 דקות עד להזהבה. (אפשר להגיש אותם עם רוטב פירטיות).

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(689)