קייזרשמרן
הגרסה האוסטרית לפנקייק. מדובר בפנקייק עבה ואוורירי שקורעים לחתיכות גדולות ומפזרים עליהן אבקת סוכר, אנחנו שדרגנו גם עם צימוקים וגבינת כנען
המרכיבים ל4 מנות:
- 3 ביצים מופרדות
- 3 כפות סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב תנובה
- 1/4 כוס צימוקים בהירים קטנים
- 1/4 כוס רום או קוניאק
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח
- גרידה מלימון אחד
- 1/2 חבילה (125 גרם) גבינת כנען תנובה
- קורט מלח
- 1 כף שמן קנולה
- 1 כף חמאה של תנובה
- 1/3 שקית (30 גרם) אבקת סוכר
- להגשה: מייפל ופירות טריים
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה קטנה מערבבים את הרום עם צימוקים.
-
02.
בקערה בינונית מערבבים חלמונים עם חלב, סוכר וניל, גרידת לימון ומלח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שמתקבלת בלילה אחידה.
-
03.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
04.
בקערת מיקסר מקציפים חלבונים עם מלח עד שנוצר קצף יציב מאוד. מוסיפים סוכר וממשיכים להקציף כחצי דקה.
-
05.
מקפלים את קצף החלבון לבלילת החלמונים עד שנוצרת בלילה תפוחה ואחידה. מוסיפים קמח ומקפלים בעדינות. מפוררים את גבינת הכנען ומקפלים בעדינות לתוך הבלילה.
-
06.
משמנים מחבת בשמן ויוצקים אליה את הבלילה. מעל לבלילה מפזרים צימוקים ומטגנים כשתי דקות.
-
07.
מעבירים לתנור ל-8-10 דקות או עד שהפנקייק מזהיב ומתייצב במרכז. מוציאים מהתנור.
טיימר מופעל
-
08.
מוסיפים למחבת החמה חמאה מהצד וחותכים לחתיכות בגודל בינוני בעזרת מזלג או סכין. מערבבים מעט ומנפים מעל אבקת סוכר.
-
09.
מגישים מיד עם מייפל או דבש ושמנת מתוקה מוקצפת.
-
10.
בתאבון!