סמוסה במילוי גבינות ופטריות
מאפה הודי במילוי עשיר של גבינות שמתאים באופן מושלם כמתאבן לארוחת שבועות החגיגית. מתכון מתוך המדריך המלא של רון יוחננוב לכל מה שצריך לדעת על כיסונים
המרכיבים ל15:
- 2 ביצים
- 5 כוסות + 5 כפות (750 גרם) קמח לבן
- 1 כוס + 4 כפות (300 מ"ל) מים
- 1 כף שטוחה מלח
- 2 כפות שמן
- 1 כף חומץ רגיל
- 25 גרם חמאה
- 2 בצלים קלופים וחתוכים לרצועות
- 2 סלסילות (500 גרם) פטריות פרוסות
- 1 גליל (200 גרם) גבינת פרומעז "COLLECTION"
- 1/2 שקית (250 גרם) טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
- 1 חבילה (250 גרם) גבינת פטה "פיראוס"
- 1 ביצה
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- רבע כפית פלפל שחור
- 1 ביצה טרופה
- 50 גרם שומשום או קצח
הוראות הכנה:
-
01.
למעבד מזון עם להב פלדה או למיקסר עם וו גיטרה מוסיפים קמח, חומץ, שמן, מלח וביצה. מתחילים ללוש במהירות נמוכה ותוך כדי מוסיפים בהדרגה את המים, עד שהבצק מתגבש.
-
02.
מוציאים את הבצק, מעבירים לניילון נצמד ומשאירים במקרר למנוחה בת חצי שעה.
-
03.
מכינים את המילוי: מקפיצים את הבצל בחמאה ואחרי שלוש דקות מוסיפים את הפטריות. מטגנים יחד עוד חמש דקות.
-
04.
מכניסים את כל הגבינות לקערה ובעזרת מזלג מועכים אותן יחד. מוסיפים את הירקות, ביצה, אגוז מוסקט ופלפל שחור ומערבבים היטב. מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה והבצק ומרדדים לעלה דק בעובי חצי סנטימטר.
-
05.
חותכים את הבצק למרובעים ומניחים במרכז כל ריבוע כפית גדושה מהמילוי.
-
06.
מקפלים למעטפות כך: לוקחים שני קצוות אלכסון ומחברים אותם יחד. מרימים גם את שני הקצוות הנותרים ומחברים גם אותם כך שנוצרת צורת כוכב.
-
07.
מברישים בביצה וזורים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לחצי שעה, עד הזהבה.