מצה-בריי שילדים אוהבים
המאכל האולטימטיבי של פסח: מתכון קליל למצה-בריי של אפרת ליכטנשטט שגם הילדים אוהבים ושלוש אפשרויות שונות לשדרוג המנה האהובה
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: אפרת ליכטנשטט
עיצוב: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל 2:
- 3 מצות
- 2 ביצים
- 2 פרוסות גבינת עמק חתוכות לחתיכות קטנות
- ¼ כוס חלב תנובה
- ¼ כפית מלח (לפי הטעם)
הוראות הכנה:
-
01.
שוברים את המצות לחתיכות קטנות.
-
02.
בקערה בינונית מערבבים את המצות, הביצים, החלב, הגבינה והמלח, ומחכים כמה דקות כדי שהמצות יתרככו.
-
03.
מחממים מעט חמאה או שמן על מחבת בינונית.
-
04.
מעבירים את התערובת למחבת ומטגנים כמה דקות מכל צד עד שהמצה בריי מתייצבת.
-
05.
מגישים עם קוטג׳ וירקות טריים.אפשרויות לשדרוג: להחליף את החלב בשמנת לבישול 10%. להוסיף 2-3 כפות פרמזן מגורר לבלילה. להוסיף בצל ירוק קצוץ דק דק לבלילה.
הכנת? כאן מדרגים