מתכון לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות | השף הלבן

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

מתכון נפלא ללביבות אפויות שוודאי יכנסו לתפריט הקבוע שלכם, בריא וללא טיגון

מאת: עורך השף הלבן
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

המרכיבים ל 15 מנות:

  • 1 בטטה בינונית, קלופה
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
  • 5 כפות קמח
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • עשבי תיבול קצוצים (כגון פטרוזיליה, עירית, בצל ירוק)
  • 3 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל לבן
  • כפית שמן קנולה לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים מים בסיר. מוסיפים את הבטטה, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות עד שהיא מתרככת. מסננים ומועכים את הבטטה למחית (במועך להכנת פירה או במזלג).

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    במקביל, מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה.

  • 03.

    מגררים דק את תפוחי האדמה במעבד מזון או בפומפייה.

  • 04.

    מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

  • 05.

    מערבבים בקערה את הבטטה עם תפוחי האדמה. מוסיפים את הביצים, הקמח, הבצל המטוגן, עשבי התיבול, המלח והפלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 06.

    לוקחים בידיים נקיות ויבשות מעט מהתערובת וסוחטים מעט מהנוזלים לכלי נפרד. יוצרים לביבות מהתערובת הסחוטה ומניחים אחת ליד השנייה על התבנית.

  • 07.

    מכניסים לתנור ואופים במשך 30 עד 40 דקות, עד שהלביבות מזהיבות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(368)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.