קציצות עשבי תבלין וגבינת חמד | השף הלבן

קציצות עשבי תבלין וגבינת חמד

מתכון ממכר לקציצות עשבי תיבול נהדרות המוגשות עם מטבל צזיקי מרענן

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אסף אמברם

המרכיבים ל8:

  • 1/3 כוס קמח
  • ½ כפית אבקת אפיה
  • 1 צרור עלי שמיר, מופרדים מהגבעולים וקצוצים דק
  • 1 צרור עלי פטרוזיליה, מופרדים מהגבעולים וקצוצים דק
  • 1 צרור עלי נענע, מופרדים מהגבעולים וקצוצים דק
  • 2 גבעולי בצל ירוק, רק החלק הירוק, חתוך דק
  • ½ חבילת (125 גרם) גבינת חמד, מגוררת או קצוצה דק
  • 2 ביצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית
למטבל ציזיקי:
  • 1 גביע יוגורט עזים של פיראוס
  • 1 מלפפון קטן, קצוץ דק
  • חופן עלי שמיר, קצוצים דק
  • חופן עלי נענע, קצוצים דק
  • 1 שן שום, כתושה‪‬‬
  • מיץ לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    0pt;margin-bottom:

  • 02.

    0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right;text-indent:-

  • 03.

    0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align:none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 04.

         להכנת הקציצות: מניחים בקערה גדולה את הקמח ואבקת אפייהומערבבים היטב. מוסיפים את השמיר, פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק וגבינת חמד ומערבביםהיטב. מוסיפים את הביצים ו-2 כפות שמן זית ומערבבים. מתבלים בפלפל ומעט מלח  (הגבינה כבר מלוחה).

  • 05.

    0pt;margin-bottom:

  • 06.

    0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right;text-indent:-

  • 07.

    0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align:none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 08.

         מחממים מחבת עם ½ כוס שמן זית. כשהשמן חם 'מפילים' בזהירות כף מהבלילהובעזרת מרית משטחים קלות. חוזרים על הפעולה עם הבלילה הנותרת. מטגנים מזני הצדדיםעד שהקציצות שומרות על צורתן ומזהיבות, כ-5 דקות מכל צד. מניחים על נייר סופג.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 09.

    0pt;margin-bottom:

  • 10.

    0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right;text-indent:-

  • 11.

    0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align:none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 12.

         להכנת מטבל הציזיקי: מניחים בקערית את היוגורט, מלפפון, נענע,שמיר ושום ומערבבים היטב. מתבלים במיץ לימון, מלח, פלפל ומעט שמן זית. טועמיםומתקים תיבול לפי הטעם. אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(0)