מתכון למוסקה טבעונית עם חצילים וטופו | השף הלבן

מוסקה עם חצילים וטופו

שכבות מופלאות של חצילים, טופו ועוד דברים טובים יוצרות יחד ארוחה טבעונית טעימה במיוחד

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי

המרכיבים ל6:

  • 2 חצילים גדולים, פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח
  • לרוטב בשמל:
  • 480 מ"ל (2 כוסות) חלב סויה
  • 20 גרם (2 כפות) קורנפלור
  • 1/2-1 כפית מלח, או לפי הטעם
  • 2 כפות שמרי בירה
  • מעט אגוז מוסקט
  • להגשה:
  • עלי בזיליקום קטנים/עירית קצוצה
  • לרוטב עגבניות וטופו:
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו תנובה טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
  • 400 גרם (1 בקבוק) עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות רוטב עגבניות
  • 1/2 כף סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • לחצילים:

הוראות הכנה:

  • 01.

        מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מפוררים את הטופו לתוך המחבת, מערבבים וממשיכים להזהיב. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד דקה ומכבים את האש.

  • 02.

        מכינים את החצילים: מחממים את השמן במחבת גדולה עם ציפוי non stick ומטגנים את החצילים משני הצדדים עד להשחמה. ממליחים. מעבירים לצלחת מרופדת במגבת נייר.

  • 03.

        מכינים את הבשמל: מערבבים את כל רכיבי המתכון בסיר קטן ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב קבוע במטרפה, עד שהרוטב מתחיל להסמיך.

  • 04.

        מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית קטנה (15 על 20 ס"מ).

  • 05.

        מניחים בתחתית התבנית את פרוסות החציל בחפיפה. יוצקים מעל את רוטב העגבניות ומכסים עם שארית החצילים. יוצקים מעל את רוטב הבשמל, מיישרים ומעבירים לתנור.

  • 06.

        אופים כ- 25 דקות, או עד להשחמה יפה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 07.

        מפזרים את עלי הבזיליקום / העירית ומגישים.הערות:•    אפשר להשתמש גם בטופו בטעם בזיליקום.•    אפשר להחליף את חלב הסויה בכל חלב צמחי אחר שאוהבים.•    אפשר לאפות את פרוסות החצילים במקום לטגן אותן.

הכנת? כאן מדרגים
(1)