אצבעות טופו בגלייז חרדל ודבש | השף הלבן

אצבעות טופו בגלייז חרדל ודבש

מתכון קל וטעים עם מלא חלבון, עם טופו של תנובה ALTERNATIVE

מאת: בת שי עוז
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אצבעות טופו בגלייז חרדל ודבש

המרכיבים ל2-3:

מצרכים:
  • חבילת טופו בטעם טבעי של תנובה ALTERNATIVE
  • פירורי לחם
לגלייז:
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/3 כוס דבש (80 מ״ל)
  • 1/4 כוס חרדל (60 מ״ל)
  • כפית פפריקה
  • מיץ מחצי לימון
  • קורט מלח
לבלילה:
  • 1/2 כוס קמח
  • כף קורנפלור
  • שקית אבקת אפייה (כף אבקת אפייה)
  • 3/4 כוס מים
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    נחמם תנור ל-180 מעלות. ננקז את הטופו מנוזלים ונספוג את הנותרים היטב בעזרת מגבת נייר.

  • 02.

    נפרוס את הטופו לחתיכות בגודל הרצוי ונספוג שנית את הנוזלים הנותרים ונעביר לקערה.

  • 03.

    נאחד יחד את כל רכיבי הגלייז: דבש, שמן זית, חרדל, פפריקה, לימון ומלח. נערבב היטב, נכסה את אצבעות הטופו שלנו ברוטב וניתן להן לנוח בו רבע שעה לפחות.

  • 04.

    בינתיים נכין את הבלילה: לקערה נפרדת נוסיף את היבשים - קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח, נערבב מעט ואז נוסיף את הנוזלים. נערבב עד לקבלת עיסה חלקה.

  • 05.

    בקערה נוספת נשפוך פירורי לחם, נכין מגש תנור מרופד בנייר אפייה וכעת נתחיל במלאכת הציפוי.

  • 06.

    תחילה נשלוף את הטופו מהמרינדה, נטבול בבלילת הקמח עד לכיסוי מלא, נעביר לפירורי הלחם, נצפה היטב ונניח בתבנית המרופדת. נחזור על אותה הפעולה.

  • 07.

    בסיום לא ניפטר מהמרינדה של הדבש והחרדל, מאחר שאנחנו נשתמש בה בהמשך.

  • 08.

    נכניס לתנור ל-30-35 דקות, במחצית הדרך נהפוך לצד השני.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 09.

    נוציא מהתנור את אצבעות הטופו, נתבל כל אצבע במרינדה שנותרה ונחזיר לתנור ל-10-15 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 10.

    מומלץ לאכול כשזה חם ולהגיש בתוספת חרדל, בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)