סלמון בתנור עם ברוקולי בעשבי תיבול
מנת חג משני מצרכים בלבד: סלמון וברוקולי! מתכון של אפרת ליכטנשטט לסלמון בתנור עם ברוקולי. סלמון בתנור זו מנה קלאסית שמתאימה לכל אירוע- ארוחת חג, ארוחת שישי או סתם ארוחת ערב מפנקת. לפניכם מתכון חגיגי אך גם קליל שכל הקסם שלו טמון בתיבול המיוחד של העשבים.
המרכיבים ל4:
- 800 גרם סלמון טרי
- 1 שקית ברוקולי קפוא סנפרוסט
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף דבש
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית אורגנו יבש
- ½ כפית בזיליקום יבש
- ½ כפית אבקת שום
- ½ כפית רוזמרין יבש
- 2 כפות מיץ לימון
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.
-
03.
בתבנית גדולה מניחים את הדג ומסדרים סביבו את הברוקולי.
-
04.
מערבבים היטב את כל חומרי התיבול ומורחים אותם על הדג והברוקולי.
-
05.
אופים כ-18-25 דקות (תלוי במשקל הדג), הימנעו מאפיית יתר שתגרום לדג להיות יבש.
טיימר מופעל
-
06.
מגישים חם לצד אורז וסלט.
-
07.
בתאבון!
הידעת?
הסלמון הוא אחד מהדגים האהובים ביותר, ובצדק: יש לו טעם נהדר וקל מאוד להכין ממנו מנות עשירות וטעימות. ככה מכינים את הקלאסיקה - סלמון בתנור שמתאים לאירוח שאלת השאלות: איך מכינים סלמון בתנור שייצא עסיסי למרות האפייה? התשובה - מקפידים על זמני האפייה וכבר כשהשומן צץ על גבי הסלמון מוציאים אותו מהתנור. לפניכם מתכון מנת חג משני מצרכים בלבד: סלמון וברוקולי! מתכון של אפרת ליכטנשטט לסלמון אפוי בתנור עם ברוקולי שכל הקסם שלה טמון בתיבול המיוחד של העשבים.