סלמון בתנור עם ברוקולי בעשבי תיבול | השף הלבן

סלמון בתנור עם ברוקולי בעשבי תיבול

מנת חג משני מצרכים בלבד: סלמון וברוקולי! מתכון של אפרת ליכטנשטט לסלמון בתנור עם ברוקולי. סלמון בתנור זו מנה קלאסית שמתאימה לכל אירוע- ארוחת חג, ארוחת שישי או סתם ארוחת ערב מפנקת. לפניכם מתכון חגיגי אך גם קליל שכל הקסם שלו טמון בתיבול המיוחד של העשבים.

מאת: אפרת ליכטנשטט
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלמון עם ברוקולי בעשבי תיבול
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל4:

  • 800 גרם סלמון טרי
  • 1 שקית ברוקולי קפוא סנפרוסט
לתיבול:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף דבש
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית אורגנו יבש
  • ½ כפית בזיליקום יבש
  • ½ כפית אבקת שום
  • ½ כפית רוזמרין יבש
  • 2 כפות מיץ לימון
גודל תבנית: תבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.

  • 03.

    בתבנית גדולה מניחים את הדג ומסדרים סביבו את הברוקולי.

  • 04.

    מערבבים היטב את כל חומרי התיבול ומורחים אותם על הדג והברוקולי.

  • 05.

    אופים כ-18-25 דקות (תלוי במשקל הדג), הימנעו מאפיית יתר שתגרום לדג להיות יבש.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    מגישים חם לצד אורז וסלט.

  • 07.

    בתאבון!

הידעת?

הסלמון הוא אחד מהדגים האהובים ביותר, ובצדק: יש לו טעם נהדר וקל מאוד להכין ממנו מנות עשירות וטעימות. ככה מכינים את הקלאסיקה - סלמון בתנור שמתאים לאירוח שאלת השאלות: איך מכינים סלמון בתנור שייצא עסיסי למרות האפייה? התשובה - מקפידים על זמני האפייה וכבר כשהשומן צץ על גבי הסלמון מוציאים אותו מהתנור. לפניכם מתכון מנת חג משני מצרכים בלבד: סלמון וברוקולי! מתכון של אפרת ליכטנשטט לסלמון אפוי בתנור עם ברוקולי שכל הקסם שלה טמון בתיבול המיוחד של העשבים.

הכנת? כאן מדרגים
(17)