סלמון בציפוי פיצוחים
בואו לשדרג את מנת הדג עם מעטפת פיצוחים פריכה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: דן פרץ
עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל8:
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כוסות עלי בזיליקום
- 1 כף שום כתוש
- 8 נתחי פילה סלמון במשקל 150 גרם כל אחד "דגי תנובה"
- לציפוי:
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי קשיו קלויים
- 1/2 כוס (50 גרם) פיסטוקים קלויים
- 1/2 כוס (50 גרם) שקדים קלויים
- 1 כוס (100 גרם) פירורי פנקו
- 1/2 חבילה (50 גרם) גבע/פרמזן קולקשן, מגוררת
- 1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה "תנובה"
- מלח, פלפל שחור גרוס
- לרוטב:
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה "תנובה"
- 1 גביע (125 גרם) יוגורט 3% "תנובה"
- 2 כוסות (200 גרם) פתיתי גבע-פרמזן קולקשן
- 1/4 כפית מלח גס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-
02.
הציפוי: טוחנים במעבד המזון את אגוזי הקשיו, הפיסטוקים והשקדים. מוסיפים את פירורי הפנקו, הגבינה ומעט מלח ופלפל ומעבדים לתערובת אחידה.
-
03.
מניחים את נתחי הסלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהעור פונה כלפי מטה. מורחים שמנת חמוצה ומצפים בנדיבות בתערובת הפיצוחים. אופים 15 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
בינתיים טוחנים יחד את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
-
05.
יוצקים את הרוטב לצלחות, מניחים עליו את נתחי הסלמון ומגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים