סלמון בציפוי פיצוחים – מנת דג משודרגת | השף הלבן

סלמון בציפוי פיצוחים 

בואו לשדרג את מנת הדג עם מעטפת פיצוחים פריכה

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלמון בציפוי פיצוחים 
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל8:

  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כוסות עלי בזיליקום
  • 1 כף שום כתוש
  • 8 נתחי פילה סלמון במשקל 150 גרם כל אחד "דגי תנובה"
  • לציפוי:
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי קשיו קלויים
  • 1/2 כוס (50 גרם) פיסטוקים קלויים
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים קלויים
  • 1 כוס (100 גרם) פירורי פנקו
  • 1/2 חבילה (50 גרם) גבע/פרמזן קולקשן, מגוררת
  • 1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה "תנובה"
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • לרוטב:
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה "תנובה"
  • 1 גביע (125 גרם) יוגורט 3% "תנובה"
  • 2 כוסות (200 גרם) פתיתי גבע-פרמזן קולקשן
  • 1/4 כפית מלח גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    הציפוי: טוחנים במעבד המזון את אגוזי הקשיו, הפיסטוקים והשקדים. מוסיפים את פירורי הפנקו, הגבינה ומעט מלח ופלפל ומעבדים לתערובת אחידה.

  • 03.

    מניחים את נתחי הסלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהעור פונה כלפי מטה. מורחים שמנת חמוצה ומצפים בנדיבות בתערובת הפיצוחים. אופים 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    בינתיים טוחנים יחד את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.

  • 05.

    יוצקים את הרוטב לצלחות, מניחים עליו את נתחי הסלמון ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(4)