מוסר אפוי במלח על גבינה בולגרית | השף הלבן

מוסר אפוי במלח על גבינה בולגרית

מנת דג מוסר יום נפלאה וקייצית

מאת: שף מאיר אדוני
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות

המרכיבים ל6:

  • לחם שיפון
  • מוסר שלם במשקל של 2 ק"ג (לבקש מהמוכר לנקות קיבה אבל להשאיר קשקשים)
  • 2 ק"ג מלח גס להכשרה
  • 200 מ"ל חלבונים (7 ביצים בערך)
  • 500 מ"ל מים
  • ½ כוס רוזמרין וטימין קצוצים
  • וינגרט עגבניות:
  • 8 עגבניות חתוכות לרבעים
  • 1 ראש שום קלוף קצוץ גס
  • 2 עלי דפנה
  • ½ צרור בזיליקום (עלים בלבד)
  • ½ כוס שמן זית
  • מלח + פלפל
  • 1 כפית סוכר
  • 100 גרם זיתי קלמטה
  • 25 גרם אנשובי מומלח
  • 10 גרם צלפים מומלחים
  • ¼ צרור עלי בזיליקום
  • ½ כוס שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • להגשה:
  • 100 גרם במיה
  • בולגרית 16% במרקם מעודן

הוראות הכנה:

  • 01.

    דג:  מערבבים את תערובת המלח.מרפדים תבנית צלייה בשכבה ומניחים עליה את הדג. מכסים את הדג ביתרת המלח ומכניסיםלתנור שחומם ל 200 מעלות ל25 ד"ק. מוציאיםומניחים כ 10 ד"קבטמ"פ חדר.

  • 02.

    וינגרט: מבשלים עגבניות, שמן זית, שום, בזיליקום על אש בינונית כ20דק (עד שהעגבניות מתפרקות) ומסננים במסננת דקה. מתבלים במלח וסוכר.

  • 03.

    במיה:  קוטמים את עוקץ הבמיה. מחממים על אש גבוהה שמןזית במחבת וכשהמחבת חמה מאד מקפיצים את הבמיה למס שניות.

  • 04.

    ברוסקטה: חותכים את הלחם לפרוסות בעובי 1 ס"מ קולים במחבת עם מעט שמן זית ושום

  • 05.

    טפנד:  טוחנים את הזיתים,הצלפים, האנשובי והבזיליקום במעבד מזון. מעבירים לקערה וטורפים פנימה את השמן ומיץלימון

  • 06.

    להגשה: בוצעים את מעטה המלח בעדינות. מסירים את המלח והעור ומפרקיםאת הדג לנתחים ביד חופשית. מניחים על ברוסקטה, גבינה בולגרית במרקם מעודן, דג,במיה, טפנד  ווינגרט עגבניות

הכנת? כאן מדרגים
(0)