ברבוניות צלויות בעגבניות ועשבי תיבול בנוסח ספרד
מנה קלסית שתגרום לכולם ללקק את האצבעות

המרכיבים ל 5 מנות:
- 1 כוס קמח לבן
- 20-25 פילה ברבוניה נקי מעצמות ועור (ניתן להשיג קפוא ברשתות השיווק)
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית
- 1 לימון טרי
- 6-7 עגבניות בינוניות בשלות
- 1 בצל, קלוף וחתוך גס
- 1/3 כוס כוסברה טריה
- 1 כף עלי טימין טרי
- 1 פלפל ירוק חריף
- 1 כף חומץ
- סוכר
- 3 כפות יין לבן
- 1 כוס פטרוזיליה
- 4 עלי בזיליקום טריים, קצוצים
- פתיתי פרמזן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מפזרים את הקמח על צלחת רחבה.
-
02.
מסדרים את הברבוניות על מגש רחב ומפזרים משני צידי הדגים מלח גס, פלפל שחור גרוס, מעט שמן זית ומיץ לימון טרי. מניחים לספיגת טעמים במשך 15 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
בגב העגבניות חורצים איקס לא עמוק ומעבירים לקערה. יוצקים מעל מים רותחים וחולטים כ-10 דקות. קולפים בעדינות.
טיימר מופעל
-
04.
חוצים את העגבניות ולוחצים עליהן קלות כדי שהגרעינים יצאו.
-
05.
במחבת כבדה, מחממים 2 כפות שמן זית לחום בינוני.
-
06.
מקמחים את פילה הברבוניות עי הנחתם בצלחת הקמח, והפיכתם כך שיתכסו בשכבת קמח דקה, צולים מעט בשמן החם כחצי דקה מכל צד, מוציאים ומצננים.
-
07.
לקערת מעבד מזון מכניסים את העגבניות הקלופות, הבצל, הכוסברה, הטימין, 1-2 ס"מ פלפל ירוק חריף טרי, כף חומץ, קורט סוכר, 3 כפות יין לבן, הפטרוזיליה ומתבלים במלח גס ובשמן זית. טוחנים למרקם מעט גס.
-
08.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-
09.
על תבנית יוצקים מהרוטב ומפזרים באופן שווה על כל משטח התבנית. מעל מסדרים את הברבוניות הצלויות ומעליהן שוב יוצקים רוטב כך שהדגים יהיו מכוסים.
-
10.
יוצקים מעל 2 כפות שמן זית ומכסים עם נייר כסף. מעבירים לתנור ל-20 דקות עד לריכוך.
טיימר מופעל
-
11.
מסירים את הכיסוי וצולים עד להשחמה קלה.
-
12.
מוציאים מן התנור, מפזרים 4 עלי בזיליקום קצוצים גס ומגישים חם בליווי פתיתי פרמז'ן.