ממרח פול ושום
בתחילת עונת האביב זוהי העונה של הפול, ובחג הפסח ממרח פול ושום על מצה מתגלה כשילוב מנצח
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 10 מנות:
- 400 גרם פול יבש מושרה 12 שעות במים קרים
- מיץ מחצי לימון טרי
- 3 שיני שום טריות כתושות
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 1/3 כפית גרידת קליפת הלימון
- שמן זית איכותי
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
משרים את הפול 12 שעות במים קרים עם כפית סודה לשתיה. מסננים ושוטפים.
-
02.
מעבירים את הפול לסיר, מוסיפים מים בגובה רב מעל הפול, מרתיחים ומבשלים שעה וחצי – שעתיים, עד לריכוך מלא. יתכן כי חלק מהפול יתפרק.
-
03.
מסננים היטב, מצננים ומתבלים במיץ הלימון, גרידת הלימון, הקורט מלח, השום, הפטרוזיליה, הכוסברה ומעט שמן זית.
-
04.
מערבבים היטב עם כף, ומועכים עם הכף חלק מהפול.
-
05.
לפני ההגשה מעטרים עם פפריקה חריפה אדומה ומעט שמן זית.
-
06.
מגישים בליווי מצות.
הכנת? כאן מדרגים