מתכון ממרח פול ושום | השף הלבן

ממרח פול ושום

בתחילת עונת האביב זוהי העונה של הפול, ובחג הפסח ממרח פול ושום על מצה מתגלה כשילוב מנצח

מאת: עורך השף הלבן
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ממרח פול ושום

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 400 גרם פול יבש מושרה 12 שעות במים קרים
  • מיץ מחצי לימון טרי
  • 3 שיני שום טריות כתושות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 1/3 כפית גרידת קליפת הלימון
  • שמן זית איכותי
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    משרים את הפול 12 שעות במים קרים עם כפית סודה לשתיה. מסננים ושוטפים.

  • 02.

    מעבירים את הפול לסיר, מוסיפים מים בגובה רב מעל הפול, מרתיחים ומבשלים שעה וחצי – שעתיים, עד לריכוך מלא. יתכן כי חלק מהפול יתפרק.

  • 03.

    מסננים היטב, מצננים ומתבלים במיץ הלימון, גרידת הלימון, הקורט מלח, השום, הפטרוזיליה, הכוסברה ומעט שמן זית.

  • 04.

    מערבבים היטב עם כף, ומועכים עם הכף חלק מהפול.

  • 05.

    לפני ההגשה מעטרים עם פפריקה חריפה אדומה ומעט שמן זית.

  • 06.

    מגישים בליווי מצות.  

הכנת? כאן מדרגים
(95)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.