קולוקית'וקפטדס - קציצות זוקיני וחמד | השף הלבן

קולוקית'וקפטדס – קציצות זוקיני וחמד

קציצות צמחוניות נפלאות שאוכלים חמות לאחר טיגון עם יוגורט פיראוס וזילוף לימון. נשארו קציצות? הן מצוינות גם קרות או בתוך כריך

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קולוקית'וקפטדס - קציצות זוקיני וחמד
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל15:

  • 2 כוסות זוקיני (כ-2 זוקיני גדולים) מגורר גס
  • 1/3 כוס בצל ירוק, החלק הלבן, פרוס דק או בצל סגול קצוץ דק
  • 1/2 חבילה (125 גרם) גבינת חמד "פיראוס", מגוררת גס
  • 2 ביצים
  • קורט אגוז מוסקט
  • 2-3 כפות נענע קצוצה או שמיר קצוץ
  • 1/2 כוס קמח תופח
  • לטיגון: שמן זית
  • להגשה: יוגורט, פלחי לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    סוחטים את הזוקיני, כל פעם חופן (אפשר להשתמש בנוזלים לבישול) ומעבירים לקערה עם יתר המרכיבים למעט הקמח. מערבבים, מוסיפים את הקמח ומערבבים לעיסה אחידה.

  • 02.

    מכינים צלחת עם נייר סופג. מחממים שמן זית במחבת כך שיגיע לכ

  • 03.

    5 ס"מ גובה הדפנות. בעזרת 2 כפות מעבירים קציצות עיסה למחבת ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שמשחים. מעבירים לצלחת. מגישים חם עם יוגורט ופלחי לימון.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)