כתר לחמניות
לחמניות ממולאות בגבינה. מעין "כריך" סגור, נוח לאכילה ולעיטוף, שאפשר לשלוח עם הילדים לבית הספר או לקחת לעבודה.
המרכיבים ל12:
- 2 כוסות (250 גרם) קמח כוסמין מלא
- 1 כוס (125 גרם) קמח לבן
- 2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים
- 2 כפות סובין שיבולת שועל
- ½ כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 2 ביצים גדולות
- 2 כפות שמן זית
- ¼1 כוסות חלב תנובה
- 250 גרם גבינה בולגרית פיראוס 16%
- 2 כפות זיתים קצוצים דק (אפשר לבחור ברגילים או במתובלים)
- ½ כפית אורגנו מיובש
- לעיטור (לא הכרחי): גבישי מלח גס או אורגנו מיובש, רוזמרין מיובש, שומשום או סובין שיבולת שועל
הוראות הכנה:
-
01.
מנפים את הקמחים לקערה. מוסיפים שמרים, כף סובין, מלח וסוכר ומערבבים. מוסיפים ביצה אחת טרופה, שמן זית וחלב ולשים (במיקסר או ביד) לבצק רך וחלק שאיננו נדבק לידיים. אם הבצק נוקשה מדי, מוסיפים עוד קצת חלב. צרים מהבצק כדור, ומניחים בקערה משומנת. מכסים ומשהים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
02.
מכינים את מלית הגבינה. טורפים את הביצה הנותרת בקערית. בקערה קטנה מועכים את הגבינה עם שלושה־רבעים מכמות הביצה הטרופה. מוסיפים את כף הסובין הנותרת, זיתים ואורגנו ומערבבים.
-
03.
הופכים את הבצק על משטח העבודה ולשים קלות. מחלקים ל־12 חלקים שווים בגודלם, וצרים מהם כדורים. משטחים כל כדור לעיגול בקוטר 10 ס"מ, שמים מלית במרכז, וסוגרים היטב. מסדרים את כדורי הבצק הממולאים בשתי תבניות טבעת עגולות בקוטר 24 ס"מ משומנות היטב (או בתבנית שטוחה גדולה מרופדת בנייר אפייה), כשהסגירה כלפי מטה. מכסים ומשהים להתפחה עד שהלחמניות מכפילות את נפחן. מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה הטרופה השמורה. מעטרים בגבישי מלח גס, בעשבי תיבול מיובשים, בשומשום או במעט סובין.
-
04.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתוכנית טורבו). אופים את הלחמניות במשך 25 דקות או עד שהן תפוחות ושחומות. מצננים בתבנית.