עוגת גבינה וקרם לימון | השף הלבן

עוגת גבינה וקרם לימון

עוגת גבינה קלאסית עם קרם לימון מרענן בטעמים שיחזירו אתכם לילדות!

מאת: אפרת ליברפרוינד
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה וקרם לימון מהדרין
עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל2 תבניות בקוטר 20 ס״מ/תבנית בקוטר 26 ס״מ:

לרכישה >>
לבסיס:
  • 1 חבילת בצק פריך מתוק מעדנות
לתערובת הגבינה:
  • 1 כף (10 גרם) אבקת ג׳לטין מומסת ב-50 גרם (5 כפות) מים
  • 1/2 1 (325 מ״ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5% או 9%
  • 1/3 כוס (80 מ״ל) חלב תנובה
  • תוכן של מקל וניל או 1/2 כפית מחית וניל או תמצית וניל
לקרם לימון:
  • 2/3 כוס (140 מ״ל) מיץ לימון סחוט טרי
  • זסט (גרידת לימון) מלימון שלם
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 150 גרם חמאת תנובה
  • 200 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את בסיס הבצק:

  • 02.

    משטחים את הבצק המופשר על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, דוקרים במזלג ואופים כ-15 דקות בחום של 170 מעלות להשחמה קלה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מקררים מעט ובעזרת רינג מתכת עגול או בעזרת התבנית העגולה בה נשתמש להכנת העוגה, קורצים עיגול אחד או שניים של בצק בקוטר התבנית.

  • 04.

    מכינים את תערובת הגבינה:

  • 05.

    מניחים 2 רינגים עגולים בקוטר 20 ס״מ או רינג אחד בקוטר 26 ס״מ או תבנית מתפרקת בקוטר 20 ס״מ או 26 ס״מ על מגש מרופד בנייר אפייה, מניחים את בסיס הבצק בתחתית הרינג או בתחתית התבנית המתפרקת.

  • 06.

    בקערית קטנה מערבבים היטב את הג׳לטין עם המים, נותנים לתערובת לנוח כ-20 דקות ומידי פעם מערבבים אותה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    אחרי 20 דקות מכניסים את הג׳לטין למיקרוגל לחימום של 60 שניות. מתקבל נוזל צלול. מקררים אותו כמה דקות ואז הוא מוכן לשימוש.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    מקציפים את השמנת עם 1/2 מכמות הסוכר לקצפת רכה.

  • 09.

    בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות, החלב, 1/2 כוס סוכר והוניל עד שהתערובת מתאחדת.

  • 10.

    מאחדים את שתי התערובות. לוקחים מעט מתערובת הגבינה והשמנת, מערבבים עם הג׳לטין הנוזלי (להשוואת טמפרטורה) ואת התערובת שהתקבלה מערבבים היטב עם שאר תערובת הגבינה.

  • 11.

    יוצקים את תערובת הגבינה מעל הבצק שבתחתית הרינג או התבנית, מנערים מעט ומכניסים למקפיא לחצי שעה.

  • 12.

    מכינים את קרם הלימון:

  • 13.

    מניחים את השוקולד הלבן בכלי גבוה וצר. שמים בקערה מעל סיר עם מים רותחים את הסוכר עם הביצים, מיץ הלימון וגרידת הלימון ומבשלים על להבה בינונית בבחישה מתמדת במטרף, עד הסמכה. התהליך נמשך כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 14.

    כשהתערובת מסמיכה מסירים מהאש, יוצקים אותה על השוקולד, ממתינים 2 דקות להמסת השוקולד וטוחנים לקרם חלק.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 15.

    מוסיפים את החמאה לתערובת ושוב טוחנים לקרם חלק ומבריק.

  • 16.

    מצננים מעט את הקרם ויוצקים אותו מעל בלילת הגבינה (אם מכינים 2 עוגות קטנות. מחלקים את הקרם בין שתיהן. אפשר לשמור מעט מהקרם בצד, להניח במקרר ולהשתמש כקישוט מעל העוגה).

  • 17.

    מקפיאים את העוגה ל-6 שעות ומחלצים בזהירות מהתבנית. אם רוצים מקשטים בזילופים של שמנת מתוקה מוקצפת וקרם הלימון ששמרנו בצד. משחררים את העוגה מהרינג ושומרים במקפיא עד ההגשה. מעבירים למקרר 3 שעות לפני ההגשה.

  • 18.

    שימו לב: לא חייבים להשתמש בג׳לטין כשמכינים עוגת גבינה קרה, הג׳לטין מיועד לייצב את העוגה גם כשהיא עומדת בטמפרטורת החדר כמה שעות. במידה ואינכם משתמשים בג׳לטין רק צריך להקפיד להגיש את העוגה קרה מאוד!

הידעת?

טיפ:
כדי לקבל שמנת בארומה לימונית מדהימה, אמי היתה משרה את גרידת הלימון בשמנת ללילה, יום למחרת מסננת את הגרידה, ומשתמשת בה למגוון עוגות וקינוחים.

הכנת? כאן מדרגים
(10)