מאפה גבינה ונקטרינות מקורמלות
המרכיבים ל6 מנות:
- 450 גרם בצק פריך מתוק מעדנות
- 3 נקטרינות צהובות/כתומות
- 30 גרם חמאת תנובה
- 2 כפות סוכר חום
- 150 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
- 50 גרם גבינת כנען תנובה
- 1 כף גרידת לימון
- 3 כפות סוכר
- 2 כפיות פודינג וניל
- 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
הוראות הכנה:
-
01.
קורצים מהבצק עיגול בקוטר 24 ס״מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
02.
חוצים את הנקטרינות ל-2 ופורסים לפרוסות דקות. מחממים חמאה במחבת ומוסיפים את הנקטרינות והסוכר החום ומטגנים כ-2 דקות. מערבבים בעדינות.
טיימר מופעל
-
03.
מערבבים את מרכיבי המלית לקרם אחיד ללא גושים. מברישים את הבצק בסירופ מהמחבת בו טיגנו את הנקטרינות, מניחים גבינה במרכז, מיישרים ומשאירים כ-2 ס״מ בשוליים. מניחים את הנקטרינות מעל הגבינה בצורת מניפה. מקפלים את שולי הבצק פנימה.
-
04.
מברישים את השוליים של המאפה בסירופ הנקטרינות ומפזרים מעל סוכר חום.
-
05.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות לכ-25 דקות או עד לקבלת גוון זהוב.
טיימר מופעל
-
06.
מצננים ובוזקים אבקת סוכר. פורסים למשולשים ומגישים.
הידעת?
טיפ:
מרכיבים את המאפה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים להקפאה. מפשירים חצי שעה לפני ההגשה, מכניסים לתנור ומגישים חם וכך יש מאפה זמין לאורחים שמפתיעים.