מאפה פילו כרישה וגבינות
מאפה חגיגי בול לשבועות עם כרישה מתקתקה וגבינות מלוחות
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: בתיה שורק
עיצוב: בתיה שורק
המרכיבים ל8 מנות:
- 30 גרם חמאה "תנובה"
- 3 גבעולי כרישה פרוסים לטבעות (ללא החלק העליון שטופים ומסוננים)
- 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
- 2 כפות שמן זית
- 125 מ"ל חצי מיכל שמנת לבישול / מתוקה מסדרת השף הלבן
- מעט פלפל לבן
- קורט מלח
- קורט אגוז מוסקט
- גביע גבינת שמנת נפוליאון (225 גרם)
- 125 גרם בולגרית מעודנת "פיראוס"
- 50 גרם פרמג'יאנו רג'יאנו מגורדת "קולקשן"
- 6 דפי פילו "מעדנות"
- שמן זית להברשה/התזה
גודל תבנית: תבנית קוטר 24
הוראות הכנה:
-
01.
מטגנים חמאה, כרישה, בצל להזהבה יפה מאוד ותוך כדי מוסיפים שמן זית.
-
02.
מוסיפים את השמנת והתבלינים ומערבבים מעט עד שהשמנת מעט מקרימה וממש עוטפת את התערובת. מעבירים לקערה ומצננים.
-
03.
מוסיפים לתערובת את כל הגבינות ומתקנים טעמים.
-
04.
מברישים דף פילו בשמן זית ומניחים בתבנית עגולה, כך שהשוליים יוצאים החוצה, חוזרים על הפעולה עם כל הדפי פילו, וכל פעם מניחים בצורה אחרת כי שיווצרו שוליים מכל הצדדים.
-
05.
מניחים בתחתית את תערובת כרישה וגבינות ופשוט סוגרים את כל החלקים כלפי פנימה, ומכווצ'צ'ים לסגירה.
-
06.
אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות 25 דק' או עד שהמאפה זהוב ויפה ממש.
הכנת? כאן מדרגים