בלינצ'ס במילוי גבינה ורוטב פירות יער | השף הלבן

בלינצ'ס במילוי גבינה ורוטב פירות יער

קלאסיקה מנצחת בלינצ׳ס במילוי גבינה עם רוטב פירות מתקתק.

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בלינצ'ס במילוי גבינה ורוטב פירות יער
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל14 מנות:

מרכיבים:
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9% תנובה
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15% תנובה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
בלינצ'ס:
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 2¾ כוסות (660 מ"ל) חלב תנובה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 30 גרם חמאת תנובה
  • 3 ביצים
  • 1 כף אבקת סוכר
  • תרסיס שמן לטיגון
ציפוי:
  • אבקת סוכר
רוטב:
  • 1 שקית פירות יער סנפרוסט
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית קורנפלור
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה טורפים יחד את כל מרכיבי הבלינצ'ס לבלילה חלקה (מומלץ להעביר דרך מסננת לקבלת בלילה ללא גושים).

  • 02.

    מחממים מחבת נון סטיק בקוטר 24 ומשמנים ממש מעט בעזרת תרסיס.

  • 03.

    יוצקים מהבלילה עם מצקת, ובעזרת מרית משטחים את הבלילה לבלינצ'ס דק.

  • 04.

    מחכים עד להתמצקות ומעבירים לצלחת - לא הופכים.

  • 05.

    חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.

  • 06.

    טוחנים את מרכיבי הרוטב לתערובת חלקה.

  • 07.

    בקערית נפרדת מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית.

  • 08.

    מניחים בלינצ'ס על צלחת עם הצד הבהיר מופנה כלפי מעלה.

  • 09.

    מניחים כף גדושה מהמלית במרכז, מקפלים את שני הצדדים ומגלגלים.

  • 10.

    חוזרים על הפעולה עם שאר הבלינצ'ס והמלית.

  • 11.

    להגשה: מניחים קצת רוטב על צלחת, מעל מניחים בלינצ'ס ומפזרים אבקת סוכר. (ניתן גם להגיש את הרוטב בצד).

הכנת? כאן מדרגים
(20)