מרק תירס זריז עם כופתאות בשר | השף הלבן

מרק תירס זריז עם כופתאות בשר

מרק קל הכנה במיוחד שמזכיר את מרק התירס של המסעדות הסיניות ובתוכו מתבשלות קציצות שמעשירות אותו בטעם והופכות אותו לארוחה

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק תירס זריז עם כופתאות בשר
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 8-10:

  • 3 כפות אבקת מרק איכותי
  • 2 ליטר (9 כוסות) מים רותחים
  • 1 שקית (800 גרם) תירס סנפרוסט
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1/2 כפית סוכר
לקציצות:
  • 3 שיני שום
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1/4 כוס עלי כוסברה
  • 1 בצל קטן קלוף
  • 500 גרם בשר בקר טחון "אדום אדום"
  • 1 ביצה
  • 3 כפות מים
  • 1 כף קורנפלור או קמח תפוחי אדמה או קמח טפיוקה
  • 1/4 כפית פלפל שחור, 1 כפית מלח
  • להגשה: כוסברה קצוצה (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הקציצות: שמים שום, פטרוזיליה וכוסברה במעבד מזון ומרסקים עד שהם קצוצים דק-דק. מוסיפים בצל ומעבדים בפולסים עד שגם הוא קצוץ דק אך לא עיסה. מעבירים לקערה עם יתר מרכיבי הקציצות ומערבבים-לשים לעיסה אחידה. שומרים במקרר.

  • 02.

    מכינים את המרק: שמים אבקת מרק ומים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3 דקות. מצרפים את התירס, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2-3 דקות דקות. מוסיפים סויה וסוכר ומבשלים דקה נוספת. בעזרת בלנדר מוט טוחנים חלקית את גרגרי התירס כך שחלקם טחונים וחלקם שלמים. מחזירים לכיריים ומנמיכים להבה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, יוצרים קציצות קטנות בקוטר

  • 04.

    5 ס"מ ומניחים במרק. מכסים ומבשלים כ 20 דקות עד שהקציצות מוכנות. בוזקים כוסברה ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.