מתכון מרק ירקות, גרגירי חומוס ורוזמרין | השף הלבן

מרק ירקות, גרגירי חומוס ורוזמרין

מרק ירקות משביע במיוחד, מנה נהדרת לפתיחת ארוחת צהריים חורפית או כמנה ראשית לארוחת ערב

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מרק ירקות, גרגירי חומוס ורוזמרין

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 2 גזרים בינוניים
  • 3 קישואים
  • 2 מקלות סלרי אמריקאי בינוניים
  • 1 מקל כרישה באורך 8 ס"מ
  • 3 עגבניות בשלות
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 ענפי רוזמרין בינוניים שלמים
  • 1 כף קמח לבן
  • קופסת שימורים גרגירי חומוס רכים
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1 כפית כמון
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 2 כפיות מיץ לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מסננים את החומוס ומייבשים. מגרדים את הגזר והקישואים בפומפייה גסה. חותכים את הסלרי לפרוסות דקות, פורסים את הכרישה לעיגולים עדינים, וחותכים את העגבניות לקוביות בינוניות.

  • 02.

    מחממים בסיר 3 כפות שמן זית וצולים את הירקות כולם, בתוספת הרוזמרין, למשך 6-8 דקות מעל חום בינוני. מפזרים מעל הירקות כף קמח, את גרגירי החומוס המסוננים ומוסיפים חצי כפית שום כתוש. מערבבים לדקה ומוסיפים מים בגובה 3-4 ס"מ מעל הירקות.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 03.

    מתבלים ב-3 קורט מלח, 2 כפות מיץ לימון, פלפל שחור וכפית כמון.

  • 04.

    מרתיחים את המרק ומנמיכים את החום, כך שתימשך רתיחה קלה.

  • 05.

    מבשלים 30 דקות, מדי פעם מערבבים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(206)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.