מרק ירקות, גרגירי חומוס ורוזמרין
מרק ירקות משביע במיוחד, מנה נהדרת לפתיחת ארוחת צהריים חורפית או כמנה ראשית לארוחת ערב

המרכיבים ל 4 מנות:
- 2 גזרים בינוניים
- 3 קישואים
- 2 מקלות סלרי אמריקאי בינוניים
- 1 מקל כרישה באורך 8 ס"מ
- 3 עגבניות בשלות
- 3 כפות שמן זית
- 3 ענפי רוזמרין בינוניים שלמים
- 1 כף קמח לבן
- קופסת שימורים גרגירי חומוס רכים
- 1/2 כפית שום כתוש
- 1 כפית כמון
- מלח
- פלפל שחור טחון
- 2 כפיות מיץ לימון
הוראות הכנה:
-
01.
מסננים את החומוס ומייבשים. מגרדים את הגזר והקישואים בפומפייה גסה. חותכים את הסלרי לפרוסות דקות, פורסים את הכרישה לעיגולים עדינים, וחותכים את העגבניות לקוביות בינוניות.
-
02.
מחממים בסיר 3 כפות שמן זית וצולים את הירקות כולם, בתוספת הרוזמרין, למשך 6-8 דקות מעל חום בינוני. מפזרים מעל הירקות כף קמח, את גרגירי החומוס המסוננים ומוסיפים חצי כפית שום כתוש. מערבבים לדקה ומוסיפים מים בגובה 3-4 ס"מ מעל הירקות.
טיימר מופעל
-
03.
מתבלים ב-3 קורט מלח, 2 כפות מיץ לימון, פלפל שחור וכפית כמון.
-
04.
מרתיחים את המרק ומנמיכים את החום, כך שתימשך רתיחה קלה.
-
05.
מבשלים 30 דקות, מדי פעם מערבבים.
טיימר מופעל