מרק דלעת עשיר טעים ומפנק
מנה טעימה ומשביעה
							חלבי
							סוג מתכון
						
					
							עד 20 דק
							זמן הכנה
						
					
							קלה
							רמת מיומנות
						
					
המרכיבים ל 4 מנות:
- 1/3 כוס בצל ירוק, פרוס לטבעות עדינות
 - 1/2 בצל לבן חתוך גס
 - 1 ק"ג דלעת קלופה, נקייה וחתוכה לקוביות גסות
 - 1 קישוא גדול חתוך גס
 - 2 גזרים בינוניים, קלופים חתוכים גס
 - 2 שיני שום טרי חצויות
 - 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
 - מלח גס
 - פלפל שחור גרוס
 - 1 כוס שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
 - צנובר קלוי
 - 3 כפות שמן זית
 - 1/2 כפית טימין מיובש
 - אגוז מוסקט
 - חלב תנובה
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מחממים בסיר 3 כפות שמן זית וצולים ל-10 דקות את כל הירקות ביחד.
טיימר מופעל
 - 
								02.
								
מוסיפים מים בגובה 3 ס"מ מעל הירקות.
 - 
								03.
								
מרתיחים ומבשלים לריכוך מלא של הירקות.
 - 
								04.
								
מתבלים במלח גס, פלפל שחור גרוס, חצי כפית תימין מיובש, כוס שמנת מתוקה וקורט אגוז מוסקט. טוחנים למרקם אחיד חלק.
 - 
								05.
								
תוך הטריפה מוסיפים חלב עד שמרקם המרק מעט סמיך ואחיד.
 - 
								06.
								
מעל המרק מפזרים מהבצל הירוק והצנובר הקלוי ומגישים חם.
 
				הכנת? כאן מדרגים
			
						
									

