מרק אפונה מפנק לימי החורף הקרים - קל ומהיר להכנה | השף הלבן

מרק אפונה מפנק בשילוב מנטה טריה

יש ירקות? יש לכם חמש דקות? קבלו מתכון למרק סמיך וטעים במיוחד

מאת: שף קובי פרסול
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מרק אפונה מפנק בשילוב מנטה טריה

המרכיבים ל 5 מנות:

  • 900 גרם גרגירי אפונת גינה ירוקה של סנפרוסט
  • 3 כפות שמן זית
  • בצל 1 בינוני חתוך דק
  • 6 כוסות מים או נוזל עוף
  • 1 גזר חתוך לעיגולים
  • 2 גבעולי סלרי
  • 10 ענפי עלי מנטה ושמיר קצוצים דק
  • עלי מנטה לקישוט המרק
  • מלח
  • פלפל לבן
  • מעט אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את שמן הזית קלות ומטגנים את הבצל עד גוון שקוף.

  • 02.

    מוסיפים כוס 1 של נוזל וממשיכים לבשל את הבצל לעוד כ 4 דקות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    מוסיפים את הגזר האפונה המנטה השמיר(משאירים כ3/4 כוס אפונה בצד לקישוט המרק) ואת הנוזלים מרתיחים ומתבלים במלח פלפל לבן ומוסקט

  • 04.

    מבשלים על אש בינונית עד לריכוך הירקות .

  • 05.

    מצננים וטוחנים בבלנדר ידני .

  • 06.

    מדללים מעט בנוזל ומרתיחים למשך 5 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    בסיר קטן בצד מבשלים עד לריכוך את האפונה שנותרה ומוסיפים למרק הרותח.

  • 08.

    מערבבים את המרק בסיר ויוצקים לצלחת ומניחים מלמעלה עלי מנטה לעיטור. 

הכנת? כאן מדרגים
(146)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.