מרק אפונה מפנק בשילוב מנטה טריה
יש ירקות? יש לכם חמש דקות? קבלו מתכון למרק סמיך וטעים במיוחד
פרווה
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

המרכיבים ל 5 מנות:
- 900 גרם גרגירי אפונת גינה ירוקה של סנפרוסט
- 3 כפות שמן זית
- בצל 1 בינוני חתוך דק
- 6 כוסות מים או נוזל עוף
- 1 גזר חתוך לעיגולים
- 2 גבעולי סלרי
- 10 ענפי עלי מנטה ושמיר קצוצים דק
- עלי מנטה לקישוט המרק
- מלח
- פלפל לבן
- מעט אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את שמן הזית קלות ומטגנים את הבצל עד גוון שקוף.
-
02.
מוסיפים כוס 1 של נוזל וממשיכים לבשל את הבצל לעוד כ 4 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את הגזר האפונה המנטה השמיר(משאירים כ3/4 כוס אפונה בצד לקישוט המרק) ואת הנוזלים מרתיחים ומתבלים במלח פלפל לבן ומוסקט
-
04.
מבשלים על אש בינונית עד לריכוך הירקות .
-
05.
מצננים וטוחנים בבלנדר ידני .
-
06.
מדללים מעט בנוזל ומרתיחים למשך 5 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
07.
בסיר קטן בצד מבשלים עד לריכוך את האפונה שנותרה ומוסיפים למרק הרותח.
-
08.
מערבבים את המרק בסיר ויוצקים לצלחת ומניחים מלמעלה עלי מנטה לעיטור.
הכנת? כאן מדרגים