קיש ספירלה רטטוי של רחלי קרוט
רחלי קרוט מציגה מתכון לקיש צבעוני במיוחד של ירקות רטטוי ומילוי שמנת קרמי ומפנק. חגיגה לעיניים ולחיך!
המרכיבים ל2 קישים (16 מנות):
- 1 בצק פריך מלוח קפוא – מופשר על פי הוראות היצרן
- 2 ביצים L
- 1 קופסה (250 גרם) פטה 16% פיראוס
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% (או שמנת לבישול 15%) "השף הלבן"
- 120 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 2 כפות קמח
- 1 סלסלה עלי תרד
- 3/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית מלח
- 2 בטטות בינוניות, קלופות
- 3 עגבניות אדומות ויפות
- 2 זוקיני ירוק או צהוב או גם וגם
- 2 קישואים
- 1 בצל סגול, קלוף
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את כל ירקות הרטטוי לפרוסות דקות ואת הפרוסות האלה חותכים לחצאי ירח. מניחים בצד.
-
02.
קוצצים דק את עלי התרד.
-
03.
בקערה גדולה מערבבים יחד ביצים, פטה, שמנת, מוצרלה, קמח, עלי תרד, מלח ופלפל.
-
04.
מניחים את הבצק הפריך בתוך תבנית קיש עגולה או מלבנית. איך הכי קל? מניחים את התבנית על הבצק וחותכים מסביב את גודל עיגול/מלבן התבנית ומניחים את הבצק שחתכתם בתוך התבנית. עכשיו נשארו השוליים – חותכים את הבצק לפס בעובי התבנית ומצמידים לדפנות. אין כמובן בעיה להדביק את הבצק אחד לשני כמו פאזל.
-
05.
חוזרים על הפעולה עם התבנית השנייה.
-
06.
מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון.
-
07.
ממלאים כל תבנית קיש במחצית מהמילוי או עד 3/4 גובה ולא יותר.
-
08.
מסדרים מעל את הירקות החתוכים כמה שיותר צמודים ומנסים לגוון עם הצבעים. את כל הירקות החתוכים שנשארו לכם אפשר לדחוף בין לבין אל תחששו הם גם ככה מצטמקים מעט.
-
09.
מתיזים מעל תרסיס שמן או מברישים בשמן זית ומפזרים קצת פלפל שחור גרוס. אפשר גם מעט מלח גס.
-
10.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45-55 דקות או עד הזהבה יפה. זמן האפייה תלוי מאוד בגודל התבנית שלכם וגם בעובי הירקות שפרסתם. אז תתחילו לבדוק כבר אחרי 40 דקות אם זה כבר זהוב.
טיימר מופעל