קיש גבינת עיזים, תרד ופלפלים קלויים – מתכון מנצח | השף הלבן

קיש גבינת עיזים, תרד ופלפלים קלויים

קיש גבינת עיזים, תרד ופלפלים קלויים, מנה מתקדמת ומרשימה, לארוחת צהריים או ערב

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
קיש גבינת עיזים, תרד ופלפלים קלויים

המרכיבים ל תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ:

לבסיס בצק פריך:
  • 2 כוסות קמח
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 3 כפות מים קרים
למלית:
  • 2 פלפלים אדומים שלמים מנוקים מגרעינים
  • 1 שקית (200 גרם) תרד טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 גליל גבינת פרומעז חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
  • 2 ביצים טרופות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבצק: מעבדים קמח, קוביות חמאה, ביצה ומלח במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת פירורית. מוסיפים 2 כפות מים ומערבלים. אם העיסה עדיין פירורית, מוסיפים כף נוספת של מים.

  • 02.

    מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מרפדים בבצק את התחתית והשוליים של התבנית, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא לשעה.

  • 03.

    מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • 04.

    מכינים את הפלפלים: קולים את הפלפלים כחצי שעה עד שמתרככים. מכניסים לשקית ניילון, ולאחר כמה דקות קולפים את הקליפה ופורסים לרצועות בעובי 2 ס"מ.

  • 05.

    אופים את הבסיס: מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות. אופים את הבסיס כרבע שעה עד שמתחיל להזהיב.

  • 06.

    מכינים את המלית ואופים: מחממים מחבת טפלון עם שמן זית על להבה בינונית, ומאדים את התרד כ-5 דקות עד שמתרכך. מעבירים למסננת ומצננים. סוחטים היטב עם הידיים, קוצצים גס ומעבירים לקערה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    מערבבים את התרד עם שאר מרכיבי המלית, ממליחים ומפלפלים. יוצקים על הבסיס ואופים 35-30 דקות עד שהקיש זהוב. מצננים ומעבירים למקרר.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(355)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.