מתכון קיש גבינות, עגבניות, זיתים ופטה | השף הלבן

קיש גבינות, עגבניות, זיתים ופטה

קיש מושקע ששווה את ההשקעה

מאת: לבנה רייזר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש גבינות, עגבניות, זיתים ופטה

המרכיבים לתבניות קיש אישיות מתפרקות מהתחתית 20 קישים קטנים:

לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 180 גרם קוביות חמאה תנובה רכה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים קרים ( לא מי ברז)
  • מעט מלח
למילוי:
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום כתוש
  • 3 בצלים פרוסים דק
  • 1 גביע שמנת תנובה אורגל
  • 3/4 גביע גבינה לבנה נפוליון
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה השף הלבן
  • 50 גרם גבינה פטה 5%
  • 1 ביצה
  • 2 כפות קמח
  • מלח, פלפל שחור, אורגנו אפשר טימין
לקישוט:
  • עגבניות שרי אדומות חצויות
  • זיתים שחורים חצויים
  • גבינה פטה 5% מפוררת
  • עלי בצל ירוק קצוצים
  • תבלין אורגנו אפשר טימין
  • שמן זית לטפטף מעל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים בצק לשים לכדור ומקררים 1/2 שעה במקרר או פריזר

  • 02.

    מחממים מחבת 1/4 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל להזהבה ושמים בצד לצינון

  • 03.

    מוסיפים שום כתוש, מלח, פלפל שחור ואורגנו לבצל מערבבים

  • 04.

    על משטח עבודה מרדדים את הבצק קורצים עגול קצת יותר גדול מהתבנית

  • 05.

    מרפדים תבנית פאי ומהדקים מסביב ובתחתית מניחים לצינון במקרר

  • 06.

    מכינים את המילוי גבינות, שמנת, ביצה, קמח, תבלינים מערבבים לבלילה

  • 07.

    הרכבת הקיש:מפזרים את תערובת הבצל בשכבה אחידה על תחתית הבצק.

  • 08.

    מוסיפים מעל גבינה פטה מפוררת ואת תערובת הגבינות

  • 09.

    מסדרים מעל חצאי עגבניות שרי וזיתים.

  • 10.

    מפזרים את הבצל הירוק קצוץ ומפוררים גבינה פטה וזיתים

  • 11.

    מפזרים אורגנו ומטפטפים מעל את יתרת השמן זית.

  • 12.

    אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 30-35 דקות. (לקישים קטנים)

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 13.

    קיש אחד גדול 50 דקות אפיה.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 14.

    מצננים מעט מוצאים מהתבנית ומגישים בתוספת סלט ירקות יווניאו ישראלי.

הכנת? כאן מדרגים
(171)