קיש בלקני
קיש קל להכנה המשלב בין טעם גבינה עשיר וירקות קלויים פיקנטיים. מנה מושלמת לארוחת ערב חלבית
המרכיבים ל4:
- 2 כוסות קמח
- 150 גרם חמאה קרה- חתוכה לקוביות, תנובה.
- 2 כפות שמנת מתוקה
- 1 ביצה
- חצי כפית מלח
- 1 פלפל אדום
- חצי חציל
- חצי בצל סגול
- 1 עגבנייה
- 500 גרם גבינה צהובה "עמק" מגורדת
- 300 גרם גבינת פטה עיזים "פיראוס"
- 1 ביצה
- 5 כפות שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גס
- פלפל צ'ילי גרוס (לחובבי טעם פיקנטי)
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה (בצק):
-
02.
שופכים 2 כוסות קמח לתוך קערה. חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומכניסים לקערה. לאחר מכן מוסיפים לקערה 2 כפות שמנת מתוקה, וביצה. מערבבים באמצעות הידיים עד לקבלת בצק אחיד.
-
03.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשאירים במקרר כ 30 דק'.
-
04.
כעבור 30 דק', משטחים את הבצק מניחים בתבנית עגולה (תבנית מיועדת לפאי). אופים כ-10 דק'. הכנת המלית
-
05.
חותכים בצורה גסה את העגבניה, הפלפל, החציל והבצל. צולים את הירקות על המחבת/פלנצ'ה עם שמן זית ומעט מלח. מכניסים לקערה את הגבינות, הירקות הקלויים, בצל טרי, ביצה, שמנת ואת התבלינים ומערבבים.
-
06.
מוציאים את הבצק האפוי, וממלאים אותו במלית. אופים כ30 -40 דק'.
-
07.
מוציאים את הקיש, מפזרים מעט גבינת פטה, ואופים עוד כ-5 דק'.
-
08.
מצננים את הקיש כ-10 דק' ומגישים.