מתכון קיש בלקני | השף הלבן

קיש בלקני

קיש קל להכנה המשלב בין טעם גבינה עשיר וירקות קלויים פיקנטיים. מנה מושלמת לארוחת ערב חלבית

מאת: ג'ני דול
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש בלקני

המרכיבים ל4:

בצק :
  • 2 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאה קרה- חתוכה לקוביות, תנובה.
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 1 ביצה
  • חצי כפית מלח
למלית:
  • 1 פלפל אדום
  • חצי חציל
  • חצי בצל סגול
  • 1 עגבנייה
  • 500 גרם גבינה צהובה "עמק" מגורדת
  • 300 גרם גבינת פטה עיזים "פיראוס"
  • 1 ביצה
  • 5 כפות שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גס
  • פלפל צ'ילי גרוס (לחובבי טעם פיקנטי)

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה (בצק):

  • 02.

     שופכים 2 כוסות קמח לתוך קערה. חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומכניסים לקערה. לאחר מכן מוסיפים לקערה 2 כפות שמנת מתוקה, וביצה. מערבבים באמצעות הידיים עד לקבלת בצק אחיד.

  • 03.

     עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשאירים במקרר כ 30 דק'.

  • 04.

     כעבור 30 דק', משטחים את הבצק מניחים בתבנית עגולה (תבנית מיועדת לפאי). אופים כ-10 דק'. הכנת המלית

  • 05.

    חותכים בצורה גסה את העגבניה, הפלפל, החציל והבצל. צולים את הירקות על המחבת/פלנצ'ה עם שמן זית ומעט מלח. מכניסים לקערה את הגבינות, הירקות הקלויים, בצל טרי, ביצה, שמנת ואת התבלינים ומערבבים. 

  • 06.

     מוציאים את הבצק האפוי, וממלאים אותו במלית. אופים כ30 -40 דק'.

  • 07.

     מוציאים את הקיש, מפזרים מעט גבינת פטה, ואופים עוד כ-5 דק'.

  • 08.

     מצננים את הקיש כ-10 דק' ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(73)