קיש בטטה, דבש ורוקפור | השף הלבן

קיש בטטה, דבש ורוקפור

אין כמו קיש בטטה כדי לשדרג את הבראנץ' של חגי תשרי! הפעם, הלכנו על קיש עם בצק פילאס, קוביות בטטה מקורמלות בדבש וגבינת רוקפור שמכניסה טוויסט מעניין

מאת: מיכל לוי אלחלל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קיש בטטה, דבש ורוקפור
צילום: מיכל לוי אלחלל עיצוב: מיכל לוי אלחלל

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 1/3 חבילה בצק פילאס תורכי "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
  • 3 בטטות בינונית (1.1 ק"ג בערך) קלופות וחתוכות לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות דבש
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 3 ביצים L
  • 125 גרם גבינת רוקפור "COLLECTION" מפוררת
  • ½ כוס (70 גרם) אגוזי מלך חתוכים גס
  • מלח ופלפל
גודל תבנית: תבנית פאי בקוטר 22-24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות).

  • 02.

    מערבבים בקערה בינונית שמן זית ודבש, מוסיפים קוביות בטטה, מתבלים במלח ומערבבים. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה

  • 03.

    אופים כ-12-15 דקות או עד שמעט מזהיב ומתרכך. מצננים בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    בקערה בינונית מערבבים שמנת לבישול עם ביצים וחצי מכמות הגבינה. מתבלים במלח ופלפל.

  • 05.

    משמנים תבנית פאי. מניחים על בסיס התבנית והשולים את הבצק ומהדקים היטב וחותכים בצק מיותר. מעבירים למקפיא ל10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    ממלאים את בסיס התבנית בקוביות בטטה ויוצקים מעל את תערובת השמנת.

  • 07.

    מפזרים מעל גבינה שנותר ואגוזים.

  • 08.

    אופים כ 40-45 דקות או עד שמזהיב ויציב במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים מעט בטמפרטורת החדר כ 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 09.

    מגישים חמים לשולחן.

  • 10.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.