פשטידת תרד וגבינות – פינוק בשני צבעים | השף הלבן

פשטידת תרד וגבינות

פשטידת תרד וגבינות בשני צבעים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת תרד וגבינות

המרכיבים ל 8 מנות/ תבנית בקוטר 24 ס"מ:

לשכבת הבצק
  • 140 גרם קמח תופח
  • 75 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
  • 1 חלמון (שומרים את החלבון לשכבת הגבינה)
  • 30 גרם פתיתי עמק של "השף הלבן"
  • 1/4 כפית מלח
לשכבת הגבינה
  • 250 גרם גבינה בולגרית עזים "פיראוס" מפוררת גס
  • 2 ביצים + 1 חלבון
  • 1/3 כוס פירורי לחם
לשכבת התרד
  • 25 גרם חמאת "תנובה"
  • 2 בצלים קלופים וקצוצים גס
  • 1 שקית עלי תרד קפואים של "סנפרוסט", מופשרים וסחוטים היטב
  • מלח
  • 3 ביצים
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • 125 גרם גבינה בולגרית "פיראוס" 16% מפוררת גס
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה: הבסיס:

  • 02.

    מערבלים את כל חומרי הבסיס במעבד מזון עם להב פלסטיק עד לקבלת בצק פירורי.

  • 03.

    משטחים את פירורי הבצק בתחתית תבנית משומנת, מהדקים ומעבירים למקרר. מלית הגבינה:

  • 04.

    מערבבים את כל חומרי המלית בקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מחממים תנור ל-180 מעלות. שכבת התרד:

  • 06.

    ממיסים חמאה במחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים את הבצל ומאדים כ-5 דקות עד שמתרכך.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    קוצצים גס את התרד הסחוט בעזרת סכין ומוסיפים למחבת.

  • 08.

    מאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה עד שהתרד יבש.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    ממליחים, מפלפלים, מערבבים ומסירים מהאש.

  • 10.

    מצננים כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 11.

    מוסיפים לתערובת התרד ביצים, פירורי לחם, גבינה ומערבבים. מרכיבים את הפשטידה:

  • 12.

    מניחים את מלית הגבינה על הבסיס, תוך השארת שוליים של 4 ס"מ ללא מלית.

  • 13.

    ממלאים את השוליים במלית תרד, מכסים ביתרת המלית ומיישרים.

  • 14.

    אופים 60-50 דקות עד להזהבה והתייצבות.

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(82)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.