מתכון פשטידת חצילים ושלוש גבינות | השף הלבן

פשטידת חצילים ושלוש גבינות

ניתן לשמור במקרר למשך 3 ימים, יש לחמם כ-12 דקות בחום בינוני לפני ההגשה.

מאת: עורך השף הלבן
בינונית רמת מיומנות
פשטידת חצילים ושלוש גבינות
תבנית מלבנית חסינת חום
  • 3 חצילים חתוכים לרוחבם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
  • 1 כוס (100 גרם) תרד טרי, קצוץ
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • קורט פלפל גרוס
  • ענף טימין
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 1/2 שקית (250 גרם) גבינת 'כנען' 5% מסדרת השף הלבן, מפוררת
  • 1 גליל גבינת 'פרומעז' של תנובה, חתוך לפרוסות
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
  • 3 ביצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנה:

  • 02.

    מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מערבבים בקערה חצילים וכפית מלח גס ומניחים בצד כ-20 דקות. מסדרים את החצילים על רשת מתאימה לתנור ומברישים בשמן זית. אופים 15 דקות עד להזהבה, מעבירים לצלחת ומצננים במקרר עד השימוש.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית.

  • 04.

    בקערה בינונית מערבבים שמנת לבישול, פתיתי עמק וביצים. מתבלים בכפית מלח וקורט פלפל ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

  • 05.

    מסדרים בתבנית בשכבות את החצילים, מעליהם את התרד, מעליו פרוסות פרומעז,עלי הטימין וגבינת כנען מפוררת. יוצקים מעל את בלילת השמנת ואופים כחצי שעה או עד שכל הפשטידה מזהיבה.

  • 06.

    מוציאים מהתנור ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(365)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.