פשטידת בטטה, גבינה וערמונים
פשטידה טעימה מאוד שגם נראית נפלא.
המרכיבים ל8:
- 2 בטטות בינוניות־גדולות (700 גרם)
- 150 גרם פירורי לחם יבשים
- 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" / פתיתי גבינת גאודה
- מלח
- 75 גרם חמאת תנובה מומסת
- 1 כף חרדל דיז'ון עם גרגרים שלמים
- ½ כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- 250 גרם גבינה לבנה 9% תנובה (אפשר גם 5%)
- 1 כף סוכר חום
- פלפל לבן
- 2 ביצים גדולות
- 1 שקיק (100 גרם) ערמונים מבושלים בוואקום
הוראות הכנה:
-
01.
9pt">
-
02.
מקרצפים היטב את קליפת הבטטות, חורצים 4 חתכים לאורך הקליפה של כל אחת מהבטטות, ומניחים אותן בצלחת שמתאימה לבישול במיקרוגל. מבשלים במיקרוגל בעוצמה מלאה במשך 4-
-
03.
5 דקות מכל צד, עד שהבטטות מתרככות. מצננים עד שאפשר לנגוע בבטטות בלי להיכוות.
טיימר מופעל
-
04.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתוכנית טורבו) כשתבנית התנור מושחלת במדף האמצעי. מערבבים יחד פירורי לחם, 2 כפות מפתיתי הפרמזן או הצ'דר ו־¼ כפית מלח. טורפים את החמאה עם החרדל ויוצקים על הפירורים. מערבבים היטב. מהדקים את תערובת הפירורים לתחתית ולדפנות של תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ. מניחים את קלתית הפירורים על תבנית התנור ואופים במשך 8 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים בזמן שמכינים את תערובת הבטטה והגבינות.
טיימר מופעל
-
05.
9pt">
-
06.
חוצים את הבטטות ומרוקנים את בשרן לקערה בעזרת כף. מוסיפים את השמנת ומועכים במועך תפוחי אדמה למחית אחידה. מוסיפים גבינה לבנה, סוכר חום, כפית מלח ו־¾ כפית פלפל ומערבבים היטב. מוסיפים 3 כפות פרמזן / צ'דר וביצים וטורפים שוב. טועמים ומתקנים את התיבול. 4 ממלאים את קלתית הפירורים בתערובת הבטטה והגבינות, וזורים למעלה את פתיתי הפרמזן או הצ'דר הנותרים. מסדרים את הערמונים על תערובת הבטטה. מחזירים לתנור ואופים במשך 40-35 דקות, עד שמרכז המלית יציב למגע.
טיימר מופעל