טארט עגבניות וגבינת עיזים
רוצים להרשים את האורחים? הגעתם למתכון הנכון! סידרנו לכם טארט עגבניות וגבינות עיזים שאי אפשר להוריד ממנו את העיניים. לא תאמינו כמה הוא טעים
המרכיבים ל8 מנות:
- 300 גרם קמח
- 1 כף מחוקה מלח
- 2 כפות שקדים טחונים
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 כף חומץ
- 1 ביצה
- 1 גליל (200 גרם) גבינת פרומעז "COLLECTION" חתוכה לפרוסות בעובי חצי ס"מ
- 3 עגבניות מגי בשלות חתוכות לפרוסות עבות
- 6 עגבניות שרי צבעוניות חתוכות ל3 פרוסות
- 150 מ"ל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 1 חלמון
- 1 כף גדושה פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף עלי טימין
- שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים את הקמח, מלח ושקדים. מערבבים כמה שניות, מוסיפים את קוביות חמאה הקרות ומפעילים בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החומץ וביצה ומפעילים לכמה פולסים נוספים עד שמתקבל כדור בצק. מוציאים את הבצק לשטח עבודה מנויילן. משטחים לעובי 2 ס"מ ומניילנים, מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
-
02.
מוציאים מהמקרר ומניחים ל-7 דקות בטמפ' החדר. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ, מרפדים את תבנית הטארט ונפטרים מהשוליים. מעבירים למקפיא לחצי שעה.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים תנור ל180 מעלות.
-
04.
מוציאים את התבנית מהמקפיא. מניחים בתחתית התבנית את פרוסות הפרומעז. מכסים בפרוסות העגבניות.
-
05.
בקערה מערבבים יחד את השמנת עם החלמונים, פרמזן, מלח ופלפל. יוצקים מעל העגבניות את התערובת.
-
06.
מפזרים מעל את הטימין ומעבירים לתנור. אופים כ-35-40 דקות עד שהבצק מזהיב והמילוי מתייצב. מוציאים ומצננים. מברישים בשמן זית ומגישים.
טיימר מופעל