פרעצל ביס עם פרמזן
מכירים את הפרעצלים הקטנטנים מהקניונים? קבלו את הגרסה הביתית של רון יוחננוב עם שדרוג של פתיתי פרמזן לטעמים עמוקים ומיוחדים יותר. מדובר בנשנוש המושלם!
המרכיבים ל20-25 יחידות:
- חצי קילו (500 גרם) קמח לבן רגיל
- 1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
- 2 כפות סוכר
- 1 כוס (250 מ"ל) מים
- 25 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- כפית מלח
- 1 כוס מים (250 מ"ל) רותחים
- כף גדושה אבקת סודה לשתייה
- 2 כפות סילאן או סוכר חום
- 40 גרם חמאה מומסת
- שן שום כתושה
- מעט עירית קצוצה דק
- 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת המיקסר מניחים את המלח בתחתית ומעליו קמח, שמרים, סוכר ומים. מתחילים לעבד את הבצק עד להתגבשות, מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש כ-10 דקות על מהירות בינונית. אם צריך, ניתן להוסיף מעט מים. לאחר 10 דקות לישה, צריך להתקבל בצק דביק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית.
טיימר מופעל
-
02.
התפחה ראשונה: מתפיחים את הבצק במשך שעה לפחות. יש לעטוף את הקערה עם הבצק במגבת (השמרים צריכים לנשום) או בניילון נצמד ולהשאיר חור לאוויר. ניתן להתפיח לילה במקרר כשהבצק מכוסה בצורה הרמטית.
-
03.
לאחר ההתפחה, מחממים תנור ל-200 מעלות חום עליון תחתון או טורבו.
-
04.
משטחים את הבצק על משטח עבודה מקומח וחותכים לקוביות.
-
05.
בקערה, מערבבים את המים הרותחים יחד עם אבקת סויה לשתייה וסילאן.
-
06.
טובלים בזהירות את הקוביות בצק בנוזל ומעבירים לתבנית אפיה מרופדת בנייד אפייה.
-
07.
אופים בתנור כ-15 דקות או עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
08.
מוציאים מהתנור, מברישים בחמאה מומסת עם שום ועירית ומפזרים מעל פתיתי פרמזן. מגישים חם!