פרעצל ביס עם פרמזן - טעים וקל להכנה | השף הלבן

פרעצל ביס עם פרמזן

מכירים את הפרעצלים הקטנטנים מהקניונים? קבלו את הגרסה הביתית של רון יוחננוב עם שדרוג של פתיתי פרמזן לטעמים עמוקים ומיוחדים יותר. מדובר בנשנוש המושלם!

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פרעצל ביס עם פרמזן
צילום: רון יוחננוב עיצוב: רון יוחננוב

המרכיבים ל20-25 יחידות:

  • חצי קילו (500 גרם) קמח לבן רגיל
  • 1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כוס (250 מ"ל) מים
  • 25 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • כפית מלח
לציפוי לפני האפייה:
  • 1 כוס מים (250 מ"ל) רותחים
  • כף גדושה אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפות סילאן או סוכר חום
לציפוי אחרי האפייה:
  • 40 גרם חמאה מומסת
  • שן שום כתושה
  • מעט עירית קצוצה דק
  • 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת המיקסר מניחים את המלח בתחתית ומעליו קמח, שמרים, סוכר ומים. מתחילים לעבד את הבצק עד להתגבשות, מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש כ-10 דקות על מהירות בינונית. אם צריך, ניתן להוסיף מעט מים. לאחר 10 דקות לישה, צריך להתקבל בצק דביק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    התפחה ראשונה: מתפיחים את הבצק במשך שעה לפחות. יש לעטוף את הקערה עם הבצק במגבת (השמרים צריכים לנשום) או בניילון נצמד ולהשאיר חור לאוויר. ניתן להתפיח לילה במקרר כשהבצק מכוסה בצורה הרמטית.

  • 03.

    לאחר ההתפחה, מחממים תנור ל-200 מעלות חום עליון תחתון או טורבו.

  • 04.

    משטחים את הבצק על משטח עבודה מקומח וחותכים לקוביות.

  • 05.

    בקערה, מערבבים את המים הרותחים יחד עם אבקת סויה לשתייה וסילאן.

  • 06.

    טובלים בזהירות את הקוביות בצק בנוזל ומעבירים לתבנית אפיה מרופדת בנייד אפייה.

  • 07.

    אופים בתנור כ-15 דקות או עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 08.

    מוציאים מהתנור, מברישים בחמאה מומסת עם שום ועירית ומפזרים מעל פתיתי פרמזן. מגישים חם!

הכנת? כאן מדרגים
(18)