פיצה על בסיס בצק כרובית
נמנעים מגלוטן או סתם בא לכם להתפנק עם פיצה טעימה ופחות משמינה? הגעתם למקום הנכון

המרכיבים ל 6:
- מעט אורגנו ובזיליקום יבשים
- עלי אורגנו ובזיליקום טריים
- ½ פלפל אדום חתוך לקוביות
- כמה טיפות שמן זית
- 1 שקית (800 גרם) ״פתיתי כרובית״ של סנפרוסט
- 1 ביצה
- 2 כפות גבינת שמנת "נפוליאון"
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית אורגנו יבש
- 200 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן" פרוסה לפרוסות עבות
- 1 קישוא פרוס לפרוסות דקיקות בעזרת קולפן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
02.
מעבירים את פתיתי הכרובית לקערה ומשרים אותם במים פושרים כמה דקות כדי שיפשירו. מסננים מהמים ומעבירים את הכרובית לחיתול או מגבת בד וסוחטים את כל הנוזלים.
-
03.
מחזירים את הכרובית לקערה ומוסיפים ביצה, גבינת שמנת, מלח, פלפל ואורגנו. מערבבים היטב.
-
04.
מניחים את התערובת על נייר האפייה ומסדרים לצורת עיגול או מלבן בעובי של 7-8 מ״מ. ליצירת עיגול מושלם אפשר להעזר ברינג של תבנית עוגה.
-
05.
אופים את התחתית כ30-40 דקות עד שהיא מזהיבה ומשחימה בקצוות.
טיימר מופעל
-
06.
כשה״בצק״ כרובית מוכן מוציאים אותו מהתנור (מעלים את חום התנור ל-250 מעלות) ומניחים עליו פרוסות עבות של מוצרלה (*אפשר לחסוך קלוריות ולהשתמש בעמק 15%), ועליהן את פרוסות הקישוא בתפזורת. מסיימים בבזיליקום ואורגנו יבשים או בכל תוספת אחרת שבא לכם ומחזירים לתנור ל5-8 דקות או עד שהגבינה מבעבעת.
טיימר מופעל
-
07.
מפזרים עוד עלי בזיליקום ואורגנו טריים, קוביות פלפל אדום ומזלפים מעט שמן זית איכותי. פורסים למשולשים