לחמניות קוטג' וזיתים - מתכון פשוט וטעים | השף הלבן

מתכון ללחמניות קוטג' וזיתים

מתכון מעולה ללחמניות קוטג' וזיתים שישדרגו את ארוחת הערב המשפחתית. לא תאמינו כמה רכות וטעימות הלחמניות האלו, שהמרכיב הסודי שלהן הוא הקוטג' האהוב

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל13 לחמניות:

  • ¾ כוס זיתים קצוצים גס
  • 4 וחצי (630 גרם) כוסות קמח לבן
  • כף + כפית שמרים יבשים
  • ¼ כוס (60 מ"ל) שמן
  • 1 ביצה בגודל L
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • כפית מלח
  • 1 גביע (250 גרם) קוטג' 5% "תנובה"
  • ¾ כוס (175 מ"ל) מים
לקישוט:
  • שומשום
  • ביצה טרופה עם כף מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את הזיתים בין כמה ניירות סופגים ומייבשים אותם ככל שניתן. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח והשמרים ומערבבים היטב בעזרת כף. מוסיפים את השמן, הביצה, הסוכר, המלח, הקוטג' ו- 1/2 כוס מים ומתחילים ללוש. מוסיפים את שאר המים בהדרגה בהתאם לצורך - המטרה היא להגיע לבצק אחיד ורך, אך מעט דביק. לשים למשך 7 דקות, מוסיפים את הזיתים ולשים למשך 2 דקות נוספות, עד שהם נטמעים באופן אחיד בבצק. מכסים את קערת המיקסר במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 02.

    מחממים תנור לחום של 190 מעלות.

  • 03.

    מחלקים את הבצק ל- 13 כדורים שווים (אם אתם שוקלים, כל כדור אמור לצאת 90 גרם) ומניחים על כ-2 תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה. שמרו על רווחים גדולים, הלחמניות תופחות מאוד. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

  • 04.

    מברישים בעדינות את הלחמניות בחלמון ומפזרים מעל שומשום. אופים במשך 15-20 דקות, עד שהלחמניות תפוחות וזהובות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(48)