מאפינס פיצה
טעימים חמים או בטמפ’ החדר ומתאימים גם לפיקניקים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 24 מאפינס:
- 350 גרם קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 2 כפיות עלי אורגנו טריים קצוצים דק
- 1 כף סוכר
- 1 כפית שטוחה מלח
- 50 גרם חמאה “תנובה”, מומסת
- 2 ביצים
- 1/2 קופסה (125 גרם) פטה כבשים מסדרת "פיראוס", מפוררת
- 1/2 שקית (100 גרם) פתיתי גבינת "עמק"
- 2 שקיות (200 גרם) פתיתי פרמזן מסדרת קולקשן
- 2 כוסות חלב "תנובה" (או רוויון)
- 150 גרם עגבניות מיובשות קצוצות
- 50 גרם זיתים ירוקים קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
-
02.
מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, אורגנו, סוכר ומלח.
-
03.
בקערה נפרדת מערבבים חמאה, ביצים, גבינות וחלב (או רוויון). מוסיפים תוך כדי ערבוב את תערובת החומרים היבשים, עגבניות מיובשות וזיתים ומערבבים.
-
04.
בעזרת כף ממלאים את השקעים עד כ-3/4 מגובהם.
-
05.
אופים כ-25 דקות עד שהמאפינס מוכנים וזהובים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים