מאפה תרד עם גבינה בולגרית וקשקבל
מאפה טעים ומושקע
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

המרכיבים ל תבנית בקוטר 24 ס"מ 12 מנות:
- 1 שקית (800 גרם) עלי תרד מוקפאים "סנפרוסט"
- 30 גרם חמאת "תנובה"
- 1 כוס חלב "תנובה"
- 1 כפית מלח
- 3 כפות קמח
- 200 גרם גבינה בולגרית "פיראוס" מפוררת
לציפוי:
- 150 גרם גבינת קשקבל "תנובה" מגוררת (או כל גבינה קשה אחרת)
- 1 מיכל שמנת חמוצה "תנובה"
- 3 ביצים
- קורט מלח
לזרייה:
- 1/4 כוס צנוברים
- חופן קצח
הוראות הכנה:
-
01.
הכנה
-
02.
ממיסים מרגרינה בסיר, ומאדים את התרד המוקפא עם החלב ועם המלח עד שהנוזלים מתאדים (כ-10 דקות). מוסיפים את הקמח, בוחשים 3 דקות ומסירים מהלהבה.
טיימר מופעל
-
03.
מערבבים את התרד עם הגבינה הבולגרית ומשטחים בתבנית משומנת.
-
04.
מערבבים את גבינת הקשקבל המגוררת, השמנת, הביצים והמלח ויוצקים לתבנית.
-
05.
אופים בתנור שחומם ל- 180 צ. כ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
בוזקים על המאפה את הקצח ואת הצנוברים ואופים 20 דקות נוספות. לגיוון: אפשר לאפות ולהגיש בתבניות אישיות מחרס או מקרמיקה. הנה גם מתכון למרק קשקבל מחלב כבשים ותרד
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים