מאפה פסטה עם גבינות פטריות ודלעת- מהיר וקל להכנה | השף הלבן

מאפה פסטה עם גבינות, פטריות ודלעת

מאפה פסטה עשיר שמתאים לארוחת הערב המשפחתית או לאירוח ספונטני עם מרכיב סודי: קוטג', שמעניק קרמיות ומשדרג את המאפה. מומלץ להגיש לצד סלט ירוק רענן

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל5 מנות:

  • חבילת פסטה קצרה (500 גרם)
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים, חתוכים לפרוסות דקות
  • 5 שיני שום
  • 2 חבילות פטריות (שמפניון/ פורטבלו/ גם וגם), חתוכות לפרוסות עבות
  • עלים מ-2 ענפי טימין
  • 2 כוסות דלעת מגורדת גס
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 2 ביצים בגודל L
  • 2 גביעים (500 גרם) קוטג' 5% "תנובה"
  • 200 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 25*30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הפסטה ע"פ הוראות היצרן, שוטפים במים קרים וממסננים. 

  • 02.

    משמנים היטב תבנית עם חמאה/ מרפדים בנייר אפייה. 

  • 03.

    במחבת גדולה מחממים על להבה בינונית את השמן ומטגנים את הבצלים. כשהבצלים מתחילים להזהיב מוסיפים פנימה את השום ומטגנים במשך 2 דקות. מוסיפים את הטימין והפטריות ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כמה דקות, עד שהפטריות מתחילות להזהיב. מתבלים היטב במלח ופלפל שחור. מוסיפים את הדלעת ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. 

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מחממים תנור לחום של 190 מעלות. 

  • 05.

    בקערה גדולה מערבבים את השמנת, הביצים, הקוטג' והמוצרלה. מוסיפים את הפסטה והירקות המבושלים ומערבבים היטב. 

  • 06.

    מעבירים את הפסטה לתבנית ואופים כ-40 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.  

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(7)