לחמניות שום וגבינה – השילוב האולטימטיבי | השף הלבן

לחמניות שום וגבינות

לחמניות שום נהדרות שישדרגו כל ארוחת ערב! הגרסה של רחלי קרוט ללחמניות האהובות עם שדרוג של גבינת כנען ופמרגי'אנו רג'יאנו

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לחמניות שום וגבינה
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל 20 יחידות:

  • 630 גרם קמח לבן
  • 10 גרם (1 כף גדושה) שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר או מייפל או סילאן
  • 1 כוס מים
  • 5 כפות שמן זית
  • 100 גרם גבינת כנען תנובה
  • 50 גרם פרמג'יאנו רג'יאנו "COLLECTION"
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1/2 צרור עירית או עלי פטרוזיליה
לזיגוג מעל:
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית פטרוזיליה מיובשת
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    קוצצים דק דק את העירית או הפטרוזיליה. אפשר לשים גם וגם.

  • 02.

    מגרדים את הגבינה על החלק הדק בפומפייה.

  • 03.

    בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים לפי הסדר.

  • 04.

    לשים על מהירות איטית במשך 15 דקות או עד שהבצק רך וגמיש.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    מכסים ומתפיחים במשך שעה או עד להכפלת הנפח.

  • 06.

    מחלקים את הבצק ל-20 חתיכות שוות במשקלן ומגלגלים כל בצק לכדור עגול. מניחים את כדורי הבצק על השיש ומכסים. מתפיחים במשך 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 07.

    מועכים כל כדור בצק למעין פיתה ומגלגלים לצורת רולדה הדוקה.

  • 08.

    מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומסדרים את רולדות הבצק עם רווח של 4 ס"מ בין לבין. מכסים ומתפיחים במשך 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 09.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות או עד שהלחמניות זהובות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 10.

    בינתיים ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את השום והפטרוזיליה. מבשלים יחד במשך 2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 11.

    כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים אותן בחמאה המתובלת וזוללים בהנאה.

  • 12.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.