חלת מסקרפונה ועשבי תיבול - מתכון חגיגי לחלה | השף הלבן

חלת מסקרפונה ועשבי תיבול

רוצים לשדרג את החלה הרגילה? קבלו מתכון חגיגי לחלה במילוי גבינת מסקרפונה ועשבי תיבול שתגנוב את ההצגה בשולחן

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק
מצרכים לבצק:
  • 500 גרם קמח לבן
  • 1.5 כוסות מים פושרים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • כף מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
מצרכים למלית:
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 גבעולי בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 5 כפות נענע קצוצה
  • 1 כף שמן זית
לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה עם 2 כפות חלב "תנובה"
  • שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, סוכר ושמרים, מוסיפים מים ושמן זית  ולשים כ- 4 דקות לאחר 4 דקות מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 3 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    מניחים להתפחה של שעה בקערה משומנת ומכוסה בניילון.

  • 03.

    בקערה נפרדת את כל מרכיבי המלית יחד מלבד המסקרפונה.

  • 04.

    מרדדים את הבצק שתפח על משטח מקומח לעלה בעובי של 2 ס"מ.

  • 05.

    מורחים בעזרת לקקן את גבינת המסקרפונה על עלה הבצק ומפזרים מעל את תערובת העלים.

  • 06.

    מהדקים מעט בעזרת הידיים ומגלגלים לרולדה מהודקת.

  • 07.

    מניחים את הרולדה על תבנית מרופדת נייר אפייה.

  • 08.

    בעזרת מספריים גוזרים פרוסות בעובי של 3-4 ס"מ מלמעלה לכיוון תחתית הרולדה.

  • 09.

    מושכים בזהירות כל חתיכה שגזרנו לכיוון אחר אחד לימין ואחד שמאל – כך לאורך כל הרולדה.

  • 10.

    מברישים בביצה טרופה עם חלב ומפזרים שומשום, מניחים להתפחה נוספת כ- 25 דקות.   

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 11.

      אופים בחום של 180 מעלות כ- 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)