חלת מסקרפונה ועשבי תיבול
רוצים לשדרג את החלה הרגילה? קבלו מתכון חגיגי לחלה במילוי גבינת מסקרפונה ועשבי תיבול שתגנוב את ההצגה בשולחן
- 500 גרם קמח לבן
- 1.5 כוסות מים פושרים
- 1 כף שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- כף מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- 250 גרם גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 גבעולי בצלים ירוקים קצוצים דק
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 5 כפות נענע קצוצה
- 1 כף שמן זית
- 1 ביצה טרופה עם 2 כפות חלב "תנובה"
- שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, סוכר ושמרים, מוסיפים מים ושמן זית ולשים כ- 4 דקות לאחר 4 דקות מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 3 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
02.
מניחים להתפחה של שעה בקערה משומנת ומכוסה בניילון.
-
03.
בקערה נפרדת את כל מרכיבי המלית יחד מלבד המסקרפונה.
-
04.
מרדדים את הבצק שתפח על משטח מקומח לעלה בעובי של 2 ס"מ.
-
05.
מורחים בעזרת לקקן את גבינת המסקרפונה על עלה הבצק ומפזרים מעל את תערובת העלים.
-
06.
מהדקים מעט בעזרת הידיים ומגלגלים לרולדה מהודקת.
-
07.
מניחים את הרולדה על תבנית מרופדת נייר אפייה.
-
08.
בעזרת מספריים גוזרים פרוסות בעובי של 3-4 ס"מ מלמעלה לכיוון תחתית הרולדה.
-
09.
מושכים בזהירות כל חתיכה שגזרנו לכיוון אחר אחד לימין ואחד שמאל – כך לאורך כל הרולדה.
-
10.
מברישים בביצה טרופה עם חלב ומפזרים שומשום, מניחים להתפחה נוספת כ- 25 דקות.
טיימר מופעל
-
11.
אופים בחום של 180 מעלות כ- 30 דקות.
טיימר מופעל