חלה עם גבינות ועשבי תיבול
מתכון מיוחד ושונה לשבועות: חלה עשירה בגבינות ועשבי תיבול שתשדרג את שולחן החג ותהפוך אותו למיוחד. מתכון לחלה חגיגית שכדאי להכין בחג השבועות הקרוב
המרכיבים ל חלה אחת:
- ½ קילו (500 גרם) קמח לבן
- 1.5 כפות שמרים יבשים
- 1 וחצי כוסות (360 מ"ל) חלב
- 2 כפות דבש
- 1 כף מלח
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 חבילה בצל ירוק קצוץ
- 4 כפות עלי טימין
- ¾ חבילה (150 גרם) גבינת קשקבל "COLLECTION" מגוררת
- 1 חבילה (150 גרם) גבינת צ'דר "COLLECTION" מגוררת
- 1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- ½ חבילה (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 1 חלמון טרוף
- שומשום שחור
- מלח גס
- 50 גרם גרעיני דלעת קלופים
- 1/2 חבילה בצל ירוק (רק הגבעולים)
- 3-4 גבעולי טימין
הוראות הכנה:
-
01.
במיקסר עם וו לישה מעבדים את כל מרכיבי הבצק, מלבד המלח, במשך 3 דקות. לאחר מכן, מוסיפים את המלח ואת התוספות וממשיכים ללוש 3 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד.
טיימר מופעל
-
02.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כ-45 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
לאחר ההתפחה מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מעבדים מעט מחלקים ל-4 חלקים שווים בגודלם.
-
04.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
05.
מגלגלים כל רבע בצק לרצועה ארוכה, מברישים את הרצועות בחלמון ומדביקים לכל רצועה בצק ירוק.
-
06.
קולעים חלה את הרצועות עם הבצק הירוק לחלה, משלבים את גילופי הפרמזן בין הקליעות, ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
-
07.
מברישים את החלה בחלמון ומפזרים עליה גרעיני דלעת, שומשום שחור ומשלבים ענפי טימין.
-
08.
מתפיחים כ-25 דקות ולאחר מכן אופים כ-30 דקות עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
09.
בתאבון!