גביניות מלוחות מדהימות של אלונה זוהר
גביניות מושלמות עם טוויסט מפתיע – במקום מילוי מתוק, הלכתי על שני מילויים מלוחים משגעים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל20 יחידות:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח שמרים
- 2 ביצים
- 200 גרם חמאה תנובה
- 2 כפות מלח
- 2 כפות סוכר
- 1 3/4 כוסות מים
למלית בטטה:
- 1 קופסא מלית גבינה למאפים השף הלבן
- בטטה גדולה רכה
- 1 כפית מלח
- למלית תרד:
- 1 כוס תרד חלוט סחוט וקצוץ
- 1 קופסת מלית גבינה למאפים השף הלבן
- 1 כפית מלח
לציפוי:
- 1 חלמון טרוף
הוראות הכנה:
-
01.
ללוש בצק נוח לעבודה מכל הרכיבים. להניח להתפחה עד הכפלת הנפח. 2 .לערבב מלית גבינה עם בטטה ועוד אחת עם תרד.
-
02.
לרדד בצק על משטח מקומח.
-
03.
לחתוך בעזרת גלגלת לריבועים, למלא בנדיבות ולסגור כל 2 קצוות מנוגדים.
-
04.
למרוח בחלמון טרוף ולפזר שומשום או מלח גס.
-
05.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דק.
הכנת? כאן מדרגים